Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pasta ovenschotel met zalm en broccoli

Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken! De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 160 gr pasta schelpjes
 400 gr broccoliroosjes
 2 rode uien
 2 teentjes knoflook
 1 klontje boter
 2 el bloem
 250 ml kookroom
 250 ml water
 1 bouillonblokje (voor 0,5 l)
 Peper
 100 gr geraspte oude kaas
 2 zalmfilets

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook ondertussen de pasta in 6 min al dente en de broccoliroosjes in 3 min halfgaar. Snipper de rode ui en knoflook fijn.

2

Verhit in een pan een klontje boter en voeg de knoflook en rode ui toe. Voeg 2 el bloem toe zodra de rode ui glazig is. Voeg nu 250 ml kookroom en 250 ml water en het bouillonblokje toe en meng goed door elkaar. Breng de saus eventueel op smaak met peper.

3

Schep de uitgelekte pasta en de broccoli door de saus en verdeel in een ovenschaal. Bestrooi het geheel met kaas en leg de zalmfilets bovenop.

4

Zet de ovenschaal voor 20 min in het midden van de oven. Controleer of de zalm gaar is door met een vorm zachtjes op de zalm te drukken. Valt het visvlees als vlokken uiteen, dan is de zalm gaar. Mocht de kaas te bruin worden voor de zalm gaar is, bedek de ovenschaal dan met aluminiumfolie. Serveer direct.

Ingrediënten

Ingrediënten
 160 gr pasta schelpjes
 400 gr broccoliroosjes
 2 rode uien
 2 teentjes knoflook
 1 klontje boter
 2 el bloem
 250 ml kookroom
 250 ml water
 1 bouillonblokje (voor 0,5 l)
 Peper
 100 gr geraspte oude kaas
 2 zalmfilets

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook ondertussen de pasta in 6 min al dente en de broccoliroosjes in 3 min halfgaar. Snipper de rode ui en knoflook fijn.

2

Verhit in een pan een klontje boter en voeg de knoflook en rode ui toe. Voeg 2 el bloem toe zodra de rode ui glazig is. Voeg nu 250 ml kookroom en 250 ml water en het bouillonblokje toe en meng goed door elkaar. Breng de saus eventueel op smaak met peper.

3

Schep de uitgelekte pasta en de broccoli door de saus en verdeel in een ovenschaal. Bestrooi het geheel met kaas en leg de zalmfilets bovenop.

4

Zet de ovenschaal voor 20 min in het midden van de oven. Controleer of de zalm gaar is door met een vorm zachtjes op de zalm te drukken. Valt het visvlees als vlokken uiteen, dan is de zalm gaar. Mocht de kaas te bruin worden voor de zalm gaar is, bedek de ovenschaal dan met aluminiumfolie. Serveer direct.

Pasta ovenschotel met zalm en broccoli

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.