Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pasta vega met groene pesto en mozzarella

Ga eens voor een vegetarische pasta pesto. Met volkorenpasta en groenten, zoals cherrytomaatjes en courgette, is dit een heerlijk vullende maaltijd. Afgetopt met mozzarella en geraspte kaas is dit pastagerecht op en top genieten! Voor de Italiaanse beleving heerlijk met een glas Birra Morretti.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 200 gr Grand’Italia Mini Penne Volkoren
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 90 gr cherrytomaatjes
 ¼ courgette
 1 el olijfolie
 2 el Grand’Italia Pesto alla Genovese
 1 zakje zakje Galbani Mozzarella Mini
 1 el Galbani Gran Gusto kaas (geraspt)
 1 takje basilicum

Bereidingswijze
1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de courgette in dunne plakjes.

2

Verhit een pan met een scheutje olie en bak de courgette met de knoflook gaar. Zet de courgette apart. Giet de pasta af en houd wat kookvocht apart.

3

Verhit een pan met een scheutje olie en voeg de rode ui en cherrytomaatjes toe en bak kort. Voeg de uitgelekte pasta, gebakken courgette, pesto toe en meng goed door. Voeg optioneel wat kookvocht toe.

4

Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Verdeel de pasta over 2 borden. Garneer met mozzarellabolletjes en geraspte kaas. top af met wat blaadjes basilicum.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr Grand’Italia Mini Penne Volkoren
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 90 gr cherrytomaatjes
 ¼ courgette
 1 el olijfolie
 2 el Grand’Italia Pesto alla Genovese
 1 zakje zakje Galbani Mozzarella Mini
 1 el Galbani Gran Gusto kaas (geraspt)
 1 takje basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de courgette in dunne plakjes.

2

Verhit een pan met een scheutje olie en bak de courgette met de knoflook gaar. Zet de courgette apart. Giet de pasta af en houd wat kookvocht apart.

3

Verhit een pan met een scheutje olie en voeg de rode ui en cherrytomaatjes toe en bak kort. Voeg de uitgelekte pasta, gebakken courgette, pesto toe en meng goed door. Voeg optioneel wat kookvocht toe.

4

Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Verdeel de pasta over 2 borden. Garneer met mozzarellabolletjes en geraspte kaas. top af met wat blaadjes basilicum.

Pasta vega met groene pesto en mozzarella

Een keer rode in plaats van groene pesto proberen? Probeer deze pasta kip met rode pesto en ricotta!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.