Pastachips Uit De Airfryer Met Pistache Pestodip
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pastachips uit de airfryer met pistache-pestodip

Krokante pastachips uit de airfryer: verslavend lekker en verrassend makkelijk te maken! Wij gebruiken farfalle, een vlindervormige pasta die ideaal is om te dippen in de zelfgemaakte pistache-pestodip.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept pastachips uit de airfryer met pistache-pestodip

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng een pan water aan de kook. Kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven op de verpakking.
2
Giet de pasta af en dep deze met een schone theedoek zo droog mogelijk. Meng in een schaal de pasta met 4 el olie, knoflookpoeder, 50 gr Parmezaanse kaas, zout en zwarte peper. Bak de pasta 8 min. op 180°C in de airfryer en schud halverwege om. Bak tot de pasta goudbruin en krokant is.
3
Maak ondertussen de pistache-pestodip. Mix met een staafmixer of keukenmachine 30 gr Parmezaanse kaas, de basilicum, pistachenoten, knoflook en overige olijfolie tot een fijne pesto.
4
Serveer de crispy pastachips met de pistache-pestodip in een apart schaaltje.
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Deze pastachips uit de airfryer zijn een ontzettend leuke toevoeging aan jouw borrel! Schenk er een lekker glaasje Oro Italiano Edizione Limitata Governo bij in en de borrel is helemaal compleet. De wijn is stevig, maar heeft jonge tannines en is daardoor fluweelzacht. Een heerlijke borrelwijn!

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Let op: Parmezaanse kaas is niet 100% vegetarisch doordat het wordt gemaakt met dierlijk stremsel. Als alternatief kan je edelgistvlokken gebruiken.

Neem een kijkje achter de schermen bij het maken van dit recept op onze Instagram!

Sticky kip met rijst en wokgroenten
Sticky kip met rijst en wokgroenten

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?