Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pastachips uit de airfryer met pistache-pestodip

Pastachips uit de airfryer met pistache-pestodip

Krokante pastachips uit de airfryer: verslavend lekker en verrassend makkelijk te maken! Wij gebruiken farfalle, een vlindervormige pasta die ideaal is om te dippen in de zelfgemaakte pistache-pestodip.

Neem een kijkje achter de schermen bij het maken van dit recept op onze Instagram!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 200 gr farfalle pasta
 140 ml olie
 ½ tl knoflookpoeder
 80 gr Parmezaanse kaas poeder
 1 mespuntjes zout
 1 mespuntjes zwarte peper
 30 gr verse basilicum
 50 gr gepelde ongezouten pistachenoten
 ½ teentje knoflook
Extra keukenbenodigdheden
 Airfryer
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Breng een pan water aan de kook. Kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven op de verpakking.

2

Giet de pasta af en dep deze met een schone theedoek zo droog mogelijk. Meng in een schaal de pasta met 4 el olie, knoflookpoeder, 50 gr Parmezaanse kaas, zout en zwarte peper. Bak de pasta 8 min. op 180°C in de airfryer en schud halverwege om. Bak tot de pasta goudbruin en krokant is.

3

Maak ondertussen de pistache-pestodip. Mix met een staafmixer of keukenmachine 30 gr Parmezaanse kaas, de basilicum, pistachenoten, knoflook en overige olijfolie tot een fijne pesto.

4

Serveer de crispy pastachips met de pistache-pestodip in een apart schaaltje.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr farfalle pasta
 140 ml olie
 ½ tl knoflookpoeder
 80 gr Parmezaanse kaas poeder
 1 mespuntjes zout
 1 mespuntjes zwarte peper
 30 gr verse basilicum
 50 gr gepelde ongezouten pistachenoten
 ½ teentje knoflook
Extra keukenbenodigdheden
 Airfryer
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng een pan water aan de kook. Kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven op de verpakking.

2

Giet de pasta af en dep deze met een schone theedoek zo droog mogelijk. Meng in een schaal de pasta met 4 el olie, knoflookpoeder, 50 gr Parmezaanse kaas, zout en zwarte peper. Bak de pasta 8 min. op 180°C in de airfryer en schud halverwege om. Bak tot de pasta goudbruin en krokant is.

3

Maak ondertussen de pistache-pestodip. Mix met een staafmixer of keukenmachine 30 gr Parmezaanse kaas, de basilicum, pistachenoten, knoflook en overige olijfolie tot een fijne pesto.

4

Serveer de crispy pastachips met de pistache-pestodip in een apart schaaltje.

Pastachips uit de airfryer met pistache-pestodip
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Azienda Agricola Cornarea Terre dei Ró 2019: een bijzondere wijn van 100% Arneis uit Piemonte, Italië. Deze volle, veelzijdige wijn kan goed bij een borrelplank gedronken worden, maar ook bij bijv. pasta of risotto.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.