Pavlova Met Frambozenjam En Mascarponecreme
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pavlova met frambozenjam en mascarponecrème

Heaven! Dit dessert is alles wat je wilt; zacht, zoet, hartig, krokant en mooi! Pavlova, in tegenstelling tot merengue, heeft een knapperige buitenkant en een heerlijke, zachte binnenkant. Superleuk als ‘sharing dessert’ op een grote schaal in het midden van de tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept pavlova met frambozenjam en mascarponecrème

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
2u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Mix het eiwit in een mengkom op hoge snelheid totdat er stijve pieken vormen. Voeg dan 200 gr suiker eetlepel voor eetlepel toe. Wacht minstens 30 sec. voordat je de volgende eetlepel suiker toevoegt. Op deze manier kan de suiker ‘opgenomen’ worden. Het eiwit is goed als je geen korrels meer voelt als je het lichtjes tussen je vingers wrijft.
2
Voeg vervolgens de wijnazijn toe en mix nog 5 min. Het eiwitmengsel moet zijdezacht en glimmend zijn.
3
Verlaag de oventemperatuur naar 120°C. Verdeel het eiwitmengsel in porties van 2 el op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 60 min. in de oven. Zet daarna de oven uit en laat compleet afkoelen voordat je de pavlova uit de oven haalt.
4
Maak ondertussen de jam door de frambozen, resterende suiker en vanille-extract in een steelpan te verwarmen. Roer door en laat 20 min. inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
5
Mix de mascarpone met de slagroom en roer goed door zodat er een crème ontstaat. Ris te blaadjes van de takjes tijm.
6
Verdeel de jam, mascarponecrème en tijm over de pavlova en top af met poedersuiker. Seveer direct.

Is pavlova één van jouw favoriete desserts? Probeer ook eens deze mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis.

Wat is pavlova?

Pavlova is een dessert bestaande uit een knapperige meringue-schelp gevuld met slagroom en vers fruit.

Wanneer weet je of de pavlova gaar is?

Je kunt controleren of pavlova gaar is door voorzichtig op de bovenkant van de meringue-schelp te drukken – deze moet stevig en knapperig aanvoelen, maar niet hard. De buitenkant moet lichtbruin en knapperig zijn, terwijl de binnenkant zacht en taai moet zijn.

Hoe lang moet pavlova in de oven?

Hoe lang pavlova in de oven moet, is afhankelijk van of je één grote pavlova maakt of meerdere kleine. In dit recept moet de pavlova 60 minuten in de oven omdat het kleintjes zijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via