Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Penne Puttanesca met broccoli en tonijn

puttanesca

Deze pasta heeft vele variaties, maar de basis blijft altijd gelijk: olijven, kappertjes en ansjovis. Naast broccoli en tonijn voegen we ook extra pit toe in de vorm van een rood pepertje.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 150 gr penne pasta
 2 sjalotjes
 1 teen knoflook
 1 kleine broccoli
 ½ rode peper zonder zaadjes
 2 el olijfolie
 ¼ blik ansjovis (à 46 g)
 50 gr zwarte olijven ringen
 1 el kappertjes
 300 gr passata (tomatensaus)
 125 gr tonijn op olie (uitgelekt)

Bereidingswijze
1

Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.

2

Snijd de knoflook en snipper de sjalotjes fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.

3

Snijd de rode peper in ringen en houd deze apart.

4

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de helft van de olie uit het blikje toe en fruit 1 min. Voeg de olijven, kappertjes en rode peper toe aan de pan en fruit dit nog gedurende 3 minuten mee.

5

Blus het geheel af met de passata en breng aan de kook. Als de saus enkele minuten lichtjes heeft gekookt meng je de penne en broccoli samen met de tonijn door de saus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr penne pasta
 2 sjalotjes
 1 teen knoflook
 1 kleine broccoli
 ½ rode peper zonder zaadjes
 2 el olijfolie
 ¼ blik ansjovis (à 46 g)
 50 gr zwarte olijven ringen
 1 el kappertjes
 300 gr passata (tomatensaus)
 125 gr tonijn op olie (uitgelekt)

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.

2

Snijd de knoflook en snipper de sjalotjes fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.

3

Snijd de rode peper in ringen en houd deze apart.

4

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de helft van de olie uit het blikje toe en fruit 1 min. Voeg de olijven, kappertjes en rode peper toe aan de pan en fruit dit nog gedurende 3 minuten mee.

5

Blus het geheel af met de passata en breng aan de kook. Als de saus enkele minuten lichtjes heeft gekookt meng je de penne en broccoli samen met de tonijn door de saus.

Penne Puttanesca met broccoli en tonijn

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.