Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Perzik Charlotte taart

charlotte taart recept lange vingers

Een Charlotte taart is een feestelijke taart met een rand van lange vingers of de Italiaanse variant hiervan, savoiardi. Een echt eyecatcher op tafel!

NiveauGevorderd

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd4 uren

Ingrediënten
 2 citroenen
 3 takjes rozemarijn
 5 el suiker
 8 blaadjes gelatine
 1 pot Hero Landfruit Perzik
 400 gr Griekse yoghurt
 400 ml slagroom
 300 gr roombotercake
 16 stuks savoiardi of lange vingers
 125 gr (diepvries) perzikstukjes
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer

Bereidingswijze
1

Pers de citroenen uit en breng het sap samen met de rozemarijntakjes en suiker aan de kook. Laat op zacht vuur 10 minuten trekken, zeef de siroop en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Breng de helft van de jam aan de kook, knijp de gelatine uit en los deze op in de jam. Laat iets afkoelen en meng samen met de rest van de perzikjam door de Griekse yoghurt. Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door de Griekse yoghurt.

3

Snijd de cake in plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd iedere plak vervolgens in 4 driehoekjes. Drenk de cake in de rozemarijn-citroensiroop.

4

Gebruik voor het maken van de Charlotte een speciale charlottevorm of een kleine kookpan. Zet de savoiardi rechtop tegen de binnenrand en vul de vorm vervolgens met laagjes. Begin met ¼ van het yoghurtmengsel, gevolgd door de helft van de perzikpartjes. Schep hier weer een kwart van het yoghurtmengsel op en maak dan een laag met de helft van de in siroop gedrenkte cake. Herhaal deze lagen nog een keer.

5

Dek de Charlotte af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Om de Charlotte mooi uit de vorm te krijgen doop je de vorm heel kort in kokend water. Decoreer de Charlotte eventueel met paaseitjes en een lint.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 citroenen
 3 takjes rozemarijn
 5 el suiker
 8 blaadjes gelatine
 1 pot Hero Landfruit Perzik
 400 gr Griekse yoghurt
 400 ml slagroom
 300 gr roombotercake
 16 stuks savoiardi of lange vingers
 125 gr (diepvries) perzikstukjes
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Pers de citroenen uit en breng het sap samen met de rozemarijntakjes en suiker aan de kook. Laat op zacht vuur 10 minuten trekken, zeef de siroop en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Breng de helft van de jam aan de kook, knijp de gelatine uit en los deze op in de jam. Laat iets afkoelen en meng samen met de rest van de perzikjam door de Griekse yoghurt. Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door de Griekse yoghurt.

3

Snijd de cake in plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd iedere plak vervolgens in 4 driehoekjes. Drenk de cake in de rozemarijn-citroensiroop.

4

Gebruik voor het maken van de Charlotte een speciale charlottevorm of een kleine kookpan. Zet de savoiardi rechtop tegen de binnenrand en vul de vorm vervolgens met laagjes. Begin met ¼ van het yoghurtmengsel, gevolgd door de helft van de perzikpartjes. Schep hier weer een kwart van het yoghurtmengsel op en maak dan een laag met de helft van de in siroop gedrenkte cake. Herhaal deze lagen nog een keer.

5

Dek de Charlotte af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Om de Charlotte mooi uit de vorm te krijgen doop je de vorm heel kort in kokend water. Decoreer de Charlotte eventueel met paaseitjes en een lint.

Perzik Charlotte taart

Een wereldbekende taart: Charlotte. Een bodem van cake, gevolgd door een soort bavarois en afgemaakt met een rand van lange vingers. Om het extra feestelijk te maken én om te zorgen dat alles goed op z’n plek blijft, kun je er nog een mooi dik lint omheen knopen. Bijna zonde om aan te snijden!

Tip: Savoiardi zijn Italiaanse lange vingers. Deze zijn iets groter dan de bekende Nederlandse lange vingers. Gebruik als alternatief gewoon lange vingers.

Op zoek naar meer recepten voor overheerlijke desserts? Klik dan hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.