Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Pita kip ketjap met muntsaus

Pita kip ketjap met muntsaus

Gevulde pitabroodjes: een snelle én makkelijke maaltijd. De zoet gemarineerde kip in ketjap zorgt in combinatie met de frisse muntsaus voor een ware smaakexplosie. De zelfgemaakte marinade maak je met ingrediënten uit het keukenkastje, want deze heb je bijna altijd wel in huis!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 1 teentje knoflook
 2 kippendijfilets
 3 el olijfolie
 2 el ketjap
 4 el honing
 1 tl sambal
 1 tl verse gember, gehakt
 1 tl citroensap
 2 grote volkoren pita broodjes
 Handje verse munt
 4 el Griekse yoghurt
 Zout
 ½ komkommer
 Handje rucola

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Snijd de kippendijfilets in stukken. Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. Voeg de kip toe en bak bijna gaar. Voeg vervolgens de ketjap, de helft van de honing, sambal, gember en het citroensap bij de kip. Bak de kip nog 5 min. in de saus.

2

Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de muntsaus door de munt, Griekse yoghurt met wat zout en de overige honing en olijfolie pureren met een staafmixer of in de blender.

3

Snijd de komkommer in de lengte door en snijd in plakjes. Snijd de pitabroodjes open en vul met komkommer, rucola en kip ketjap. Serveer de gevulde broodjes met de muntsaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ui
 1 teentje knoflook
 2 kippendijfilets
 3 el olijfolie
 2 el ketjap
 4 el honing
 1 tl sambal
 1 tl verse gember, gehakt
 1 tl citroensap
 2 grote volkoren pita broodjes
 Handje verse munt
 4 el Griekse yoghurt
 Zout
 ½ komkommer
 Handje rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Snijd de kippendijfilets in stukken. Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. Voeg de kip toe en bak bijna gaar. Voeg vervolgens de ketjap, de helft van de honing, sambal, gember en het citroensap bij de kip. Bak de kip nog 5 min. in de saus.

2

Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de muntsaus door de munt, Griekse yoghurt met wat zout en de overige honing en olijfolie pureren met een staafmixer of in de blender.

3

Snijd de komkommer in de lengte door en snijd in plakjes. Snijd de pitabroodjes open en vul met komkommer, rucola en kip ketjap. Serveer de gevulde broodjes met de muntsaus.

Pita kip ketjap met muntsaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.