Pita Kip Ketjap Met Muntsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Pita kip ketjap met muntsaus

Gevulde pitabroodjes: een snelle én makkelijke maaltijd. De zoet gemarineerde kip in ketjap zorgt in combinatie met de frisse muntsaus voor een ware smaakexplosie. De zelfgemaakte marinade maak je met ingrediënten uit het keukenkastje, want deze heb je bijna altijd wel in huis!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pita kip ketjap met muntsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Snijd de kippendijfilets in stukken. Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. Voeg de kip toe en bak bijna gaar. Voeg vervolgens de ketjap, de helft van de honing, sambal, gember en het citroensap bij de kip. Bak de kip nog 5 min. in de saus.
2
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de muntsaus door de munt, Griekse yoghurt met wat zout en de overige honing en olijfolie pureren met een staafmixer of in de blender.
3
Snijd de komkommer in de lengte door en snijd in plakjes. Snijd de pitabroodjes open en vul met komkommer, rucola en kip ketjap. Serveer de gevulde broodjes met de muntsaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via