Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Pittig gekruide kippenvleugeltjes

Dit recept is afgeleid van tandoori chicken, een typisch gerecht uit India. Door kippenvleugeltjes te gebruiken in plaats van kippenbouten is dit recept heerlijk als borrelhapje of bijgerecht. De pittige smaak komt van de zelfgemaakte marinade van diverse kruiden.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd2 uren 25 minuten

Ingrediënten krabkoekjes
 500 gr kippenvleugels
 1 limoen
 ½ tl zout
 ½ tl peper
 ½ tl gemberpasta
 ½ tl knoflookpasta
 1 tl chilipoeder
 1 tl korianderpoeder
 1 tl komijnpoeder
 ½ tl kurkumapoeder
 ½ tl garam masala
 1 tl tandoori masala
 1 el olie
 2 el kwark
 Optioneel: 2 takjes verse koriander

Bereidingswijze
1

Snijd de kippenvleugels in met een scherp mes zodat er inkepingen ontstaan en de marinade goed kan intrekken. Leg ze vervolgens in een kom.

2

Pers de limoen uit boven de kip. Voeg vervolgens het zout, de peper, gemberpasta, knoflookpasta, chili, koriander, komijn, kurkuma, garam masala, tandoori masala, olie en kwark toe. Meng alles goed door elkaar en dek de kom af met plastic folie. Laat de kip 2 uur marineren in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie. Leg de kip op een rooster en plaats deze boven de bakplaat in de oven. De bakplaat zorgt ervoor dat de marinade wordt opgevangen en de oven schoon blijft.

4

Bak de kippenvleugels 10 min., draai ze om en bak nog eens 10 min. aan de andere kant. Serveer optioneel met verse koriander.

Tip: deze kippenvleugeltjes zijn lekker bij witte rijst. nasi, noedels of zelfgemaakte frietjes.

Ingrediënten

Ingrediënten krabkoekjes
 500 gr kippenvleugels
 1 limoen
 ½ tl zout
 ½ tl peper
 ½ tl gemberpasta
 ½ tl knoflookpasta
 1 tl chilipoeder
 1 tl korianderpoeder
 1 tl komijnpoeder
 ½ tl kurkumapoeder
 ½ tl garam masala
 1 tl tandoori masala
 1 el olie
 2 el kwark
 Optioneel: 2 takjes verse koriander

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de kippenvleugels in met een scherp mes zodat er inkepingen ontstaan en de marinade goed kan intrekken. Leg ze vervolgens in een kom.

2

Pers de limoen uit boven de kip. Voeg vervolgens het zout, de peper, gemberpasta, knoflookpasta, chili, koriander, komijn, kurkuma, garam masala, tandoori masala, olie en kwark toe. Meng alles goed door elkaar en dek de kom af met plastic folie. Laat de kip 2 uur marineren in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie. Leg de kip op een rooster en plaats deze boven de bakplaat in de oven. De bakplaat zorgt ervoor dat de marinade wordt opgevangen en de oven schoon blijft.

4

Bak de kippenvleugels 10 min., draai ze om en bak nog eens 10 min. aan de andere kant. Serveer optioneel met verse koriander.

Tip: deze kippenvleugeltjes zijn lekker bij witte rijst. nasi, noedels of zelfgemaakte frietjes.

Pittig gekruide kippenvleugeltjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.