Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Pittige omelet met spitskool

Met dit heerlijke recept geef je wat extra pit aan je omelet! Deze omelet wordt namelijk op smaak gebracht met sambal badjak (probeer ook eens onze sambal bawang). Wij toppen de omelet af met spitskool voor een frisse toevoeging. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 2 lente-uien
 1 teentje knoflook
 80 gr gepelde garnalen
 3 eieren
 2 el sambal
 Peper en zout
 1 el plantaardige olie
 100 gr spitskool

Bereidingswijze
1

Snijd de lente-ui in ringen en de knoflook en gepelde garnalen fijn. Kluts de eieren en breng op smaak met sambal, peper en zout en voeg de lente-ui, garnalen en knoflook toe.

2

Verwarm de olie in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet aan één kant op middelhoog vuur in 4 à 5 min goudbruin. Bak vervolgens de andere kant in 3 min. goudbruin.

3

Snijd de spitskool in dunne reepjes. Leg de warme omelet op een bord en top af met spitskool. Serveer eventueel met extra sambal.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 lente-uien
 1 teentje knoflook
 80 gr gepelde garnalen
 3 eieren
 2 el sambal
 Peper en zout
 1 el plantaardige olie
 100 gr spitskool

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de lente-ui in ringen en de knoflook en gepelde garnalen fijn. Kluts de eieren en breng op smaak met sambal, peper en zout en voeg de lente-ui, garnalen en knoflook toe.

2

Verwarm de olie in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet aan één kant op middelhoog vuur in 4 à 5 min goudbruin. Bak vervolgens de andere kant in 3 min. goudbruin.

3

Snijd de spitskool in dunne reepjes. Leg de warme omelet op een bord en top af met spitskool. Serveer eventueel met extra sambal.

Pittige omelet met spitskool

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.