Met dit heerlijke recept geef je wat extra pit aan je omelet! Deze omelet wordt namelijk op smaak gebracht met sambal badjak (probeer ook eens onze sambal bawang). Wij toppen de omelet af met spitskool voor een frisse toevoeging.
Snijd de lente-ui in ringen en de knoflook en gepelde garnalen fijn. Kluts de eieren en breng op smaak met sambal, peper en zout en voeg de lente-ui, garnalen en knoflook toe.
Verwarm de olie in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet aan één kant op middelhoog vuur in 4 à 5 min goudbruin. Bak vervolgens de andere kant in 3 min. goudbruin.
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Leg de warme omelet op een bord en top af met spitskool. Serveer eventueel met extra sambal.
Ingrediënten
Instructies
Snijd de lente-ui in ringen en de knoflook en gepelde garnalen fijn. Kluts de eieren en breng op smaak met sambal, peper en zout en voeg de lente-ui, garnalen en knoflook toe.
Verwarm de olie in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet aan één kant op middelhoog vuur in 4 à 5 min goudbruin. Bak vervolgens de andere kant in 3 min. goudbruin.
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Leg de warme omelet op een bord en top af met spitskool. Serveer eventueel met extra sambal.
Waarom staan bij jullie gerechten nooit de voedingswaarde? Ik mis dat echt.
Hi Anneke,
Bedankt voor je feedback. We zijn intern aan het kijken naar de mogelijkheden voor het toevoegen van de voedingswaarde bij de recepten. We hopen dit in de toekomst toe te voegen. 🙂
Groet,
Jennifer
Fijn dank je wel
2 eetlepels sambal?
Hi Wim,
Je kunt het eiermengsel op smaak brengen met sambal, hoeveel sambal je toevoegt ligt dus aan wat jij lekker vindt. Wij gebruiken in dit recept 2 el sambal. Daarnaast kun je de omelet eventueel serveren met extra sambal, ook afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. 🙂
Groet,
Jennifer
Lekker! 👌🏻
Ipv sambal heb ik een rode peper toegevoegd.
Groetjes Wendy
Hi Wendy,
Wat goed om te horen dat het heeft gesmaakt! Je kan inderdaad zelf wat aanpassingen maken naar eigen smaak. Bedankt voor de tip!
Groet,
Lisa