Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pizza met venkelsalami en ricotta

Pizza met venkelsalami en ricotta

Geef de klassieke pizza met salami een verrassende twist met venkelsalami; een salamisoort met een typische anijssmaak. De pizza beleg je met een zelfgemaakte tomatensaus, puntpaprika, mozzarella en ricotta. Net even anders en in een halfuur op tafel!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 teentje knoflook
 1 witte ui
 Olie
 5 takjes verse tijm
 1 blik cherrytomaten
 Peper en zout
 ½ zoete puntpaprika
 1 kleine rode ui
 ½ venkel
 1 pakje venkelsalami
 70 gr geraspte mozzarella
 4 el ricotta
 2 rollen pizzadeeg
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knoflook en witte ui fijn. Verhit olie in een kookpan en fruit de knoflook en ui.

2

Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Voeg de cherrytomaatjes, tijmblaadjes en wat peper en zout toe aan de pan en laat 5 min. zacht doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer daarna het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.

3

Snijd de paprika en rode ui in ringen. Verwijder de harde kern van de venkelknol en snijd de rest in dunne reepjes.

4

Rol het pizzadeeg uit over 2 bakplaten en besmeer iedere pizza met de zelfgemaakte tomatensaus.

5

Verdeel de mozzarella over beide pizza’s. Verdeel vervolgens de venkelsalami, paprika, ui, venkel en ricotta over de pizza’s.

6

Bak de pizza’s ongeveer 15 min. totdat deze een goudbruine en knapperige korst hebben. Decoreer de pizza met nog wat extra tijm en eventueel het groen van de venkelknol.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 teentje knoflook
 1 witte ui
 Olie
 5 takjes verse tijm
 1 blik cherrytomaten
 Peper en zout
 ½ zoete puntpaprika
 1 kleine rode ui
 ½ venkel
 1 pakje venkelsalami
 70 gr geraspte mozzarella
 4 el ricotta
 2 rollen pizzadeeg
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knoflook en witte ui fijn. Verhit olie in een kookpan en fruit de knoflook en ui.

2

Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Voeg de cherrytomaatjes, tijmblaadjes en wat peper en zout toe aan de pan en laat 5 min. zacht doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer daarna het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.

3

Snijd de paprika en rode ui in ringen. Verwijder de harde kern van de venkelknol en snijd de rest in dunne reepjes.

4

Rol het pizzadeeg uit over 2 bakplaten en besmeer iedere pizza met de zelfgemaakte tomatensaus.

5

Verdeel de mozzarella over beide pizza’s. Verdeel vervolgens de venkelsalami, paprika, ui, venkel en ricotta over de pizza’s.

6

Bak de pizza’s ongeveer 15 min. totdat deze een goudbruine en knapperige korst hebben. Decoreer de pizza met nog wat extra tijm en eventueel het groen van de venkelknol.

Pizza met venkelsalami en ricotta
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Italo Cescon Merlot: deze heerlijk sappige merlot is sowieso lekker bij pizza, maar zeker bij dit recept met ricotta en salami die juist wat droog zijn.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.