Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Pompoen plaattaart met chipolataworstjes

Pompoen plaattaart met chipolataworstje

Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 1 rol bladerdeeg
 1 kleine flespompoen
 1 rode ui
 2 el crème fraîche
 Peper en zout
 5 takjes tijm
 2 chipolataworstjes, zonder vel
 50 gr geraspte Pecorino kaas

Bereidingswijze
1

Snijd de flespompoen in de lengte door de helft en verwijder de pompoenpitten. Snijd de ene helft in dunne halve maantjes van circa 1 cm en snijd de andere helft in blokjes. Kook de pompoenblokjes in 15 min gaar. Pureer de pompoenblokjes en de crème fraîche met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de rode ui fijn en haal de worstjes uit elkaar tot er gehakt ontstaat.

3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met de zelfgemaakte pompoenpuree, houd 2 cm van de randen vrij. Verdeel de ui, pompoenmaantjes en het chipolatagehakt over de plaattaart. Bestrooi met de geraspte Pecorino en leg er een paar tijm takjes op.

4

Bak de plaattaart 20 à 25 min in het midden van de oven tot deze mooi goudbruin en krokant is. Haal de takjes tijm van de taart en serveer warm.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rol bladerdeeg
 1 kleine flespompoen
 1 rode ui
 2 el crème fraîche
 Peper en zout
 5 takjes tijm
 2 chipolataworstjes, zonder vel
 50 gr geraspte Pecorino kaas

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de flespompoen in de lengte door de helft en verwijder de pompoenpitten. Snijd de ene helft in dunne halve maantjes van circa 1 cm en snijd de andere helft in blokjes. Kook de pompoenblokjes in 15 min gaar. Pureer de pompoenblokjes en de crème fraîche met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de rode ui fijn en haal de worstjes uit elkaar tot er gehakt ontstaat.

3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met de zelfgemaakte pompoenpuree, houd 2 cm van de randen vrij. Verdeel de ui, pompoenmaantjes en het chipolatagehakt over de plaattaart. Bestrooi met de geraspte Pecorino en leg er een paar tijm takjes op.

4

Bak de plaattaart 20 à 25 min in het midden van de oven tot deze mooi goudbruin en krokant is. Haal de takjes tijm van de taart en serveer warm.

Pompoen plaattaart met chipolataworstjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.