Pompoen plaattaart met chipolataworstjes
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pompoen plaattaart met chipolataworstjes

Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pompoen plaattaart met chipolataworstjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Snijd de flespompoen in de lengte door de helft en verwijder de pompoenpitten. Snijd de ene helft in dunne halve maantjes van circa 1 cm en snijd de andere helft in blokjes. Kook de pompoenblokjes in 15 min gaar. Pureer de pompoenblokjes en de crème fraîche met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de rode ui fijn en haal de worstjes uit elkaar tot er gehakt ontstaat.
3
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met de zelfgemaakte pompoenpuree, houd 2 cm van de randen vrij. Verdeel de ui, pompoenmaantjes en het chipolatagehakt over de plaattaart. Bestrooi met de geraspte Pecorino en leg er een paar tijm takjes op.
4
Bak de plaattaart 20 à 25 min in het midden van de oven tot deze mooi goudbruin en krokant is. Haal de takjes tijm van de taart en serveer warm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via