Portobello stoofpotje met abrikozen

Wanneer het buiten koud en guur is, zetten we graag een heerlijk stoofpotje op tafel. Kies bijvoorbeeld eens voor deze vegetarische variant met portobello, abrikozen en smeuïge aardappelpuree.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 400 gr aardappelen
 250 gr kastanjechampignons
 4 rode uien
 50 gr boter
 ½ flesje dubbel bier (optioneel)
 4 portobello's
 10 gedroogde abrikozen
 4 kruidnagels
 4 plakjes ontbijtkoek
 1 laurierblad
 2 takjes rozemarijn
 300 ml paddenstoelenbouillon
 100 ml melk
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Pan met dikke bodem
 Aardappelstamper

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar.

2

Snijd de kastanjechampignons in kwartjes en snipper de rode uien fijn. Verhit 25 gram boter in een pan met dikke bodem en bak de ui aan. Voeg het bier toe aan de ui en breng aan de kook. Indien je liever geen bier gebruikt, sla je deze stap over. Voeg vervolgens de kastanjechampignons, portobello’s, abrikozen, kruidnagel, ontbijtkoek, laurier, rozemarijn en paddenstoelenbouillon toe. Laat het geheel 7 minuten koken tot de portobello’s gaar zijn. Verwijder vervolgens de rozemarijn, kruidnagel en laurier.

3

Giet de aardappelen af en stamp samen met 25 gram boter en de melk tot een romige puree. Serveer de aardappelpuree samen met het portobello stoofpotje.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr aardappelen
 250 gr kastanjechampignons
 4 rode uien
 50 gr boter
 ½ flesje dubbel bier (optioneel)
 4 portobello's
 10 gedroogde abrikozen
 4 kruidnagels
 4 plakjes ontbijtkoek
 1 laurierblad
 2 takjes rozemarijn
 300 ml paddenstoelenbouillon
 100 ml melk
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Pan met dikke bodem
 Aardappelstamper

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar.

2

Snijd de kastanjechampignons in kwartjes en snipper de rode uien fijn. Verhit 25 gram boter in een pan met dikke bodem en bak de ui aan. Voeg het bier toe aan de ui en breng aan de kook. Indien je liever geen bier gebruikt, sla je deze stap over. Voeg vervolgens de kastanjechampignons, portobello’s, abrikozen, kruidnagel, ontbijtkoek, laurier, rozemarijn en paddenstoelenbouillon toe. Laat het geheel 7 minuten koken tot de portobello’s gaar zijn. Verwijder vervolgens de rozemarijn, kruidnagel en laurier.

3

Giet de aardappelen af en stamp samen met 25 gram boter en de melk tot een romige puree. Serveer de aardappelpuree samen met het portobello stoofpotje.

Portobello stoofpotje met abrikozen

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.