Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes

Provençaalse ratatouille

Provençaalse ratatouille is een heerlijk en traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Deze groentestoof is het ideale gerecht om je restjes groente in te verwerken. Wij kiezen hier voor de klassieke combinatie van courgette, aubergine en paprika en serveren de ratatouille met makreel en aardappelpartjes.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 450 gr Provençaalse aardappelpartjes
 6 el olijfolie
 1 aubergine, in blokjes
 1 courgette, in blokjes
 2 rode paprika's, in stukken
 1 groene paprika, in stukken
 5 gr rozemarijn, fijngehakt
 5 gr tijm, fijngehakt
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 70 gr tomatenpuree
 400 gr tomatenblokjes
 250 gr gerookte makreelfilet
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Wokpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Schep de aardappelpartjes om met 1 el olijfolie, leg op een bakplaat en bak 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven.

2

Verhit 2 el olie in een wok en bak de aubergineblokjes in 5 min goudbruin. Schep de aubergine uit de pan en zet apart. Herhaal dit met de courgette en gebruik hiervoor weer 2 el olijfolie.

3

Verhit de laatste el olijfolie in de wok en bak de ui en paprika in 5 minuten goudbruin. Voeg de rozemarijn, tijm en knoflook toe en bak 1 minuut mee.

4

Voeg de tomatenpuree toe en schep 30 seconden mee om. Voeg nu de courgette, aubergine en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen.

5

Serveer de ratatouille met de makreel en de aardappelpartjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 450 gr Provençaalse aardappelpartjes
 6 el olijfolie
 1 aubergine, in blokjes
 1 courgette, in blokjes
 2 rode paprika's, in stukken
 1 groene paprika, in stukken
 5 gr rozemarijn, fijngehakt
 5 gr tijm, fijngehakt
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 70 gr tomatenpuree
 400 gr tomatenblokjes
 250 gr gerookte makreelfilet
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Wokpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Schep de aardappelpartjes om met 1 el olijfolie, leg op een bakplaat en bak 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven.

2

Verhit 2 el olie in een wok en bak de aubergineblokjes in 5 min goudbruin. Schep de aubergine uit de pan en zet apart. Herhaal dit met de courgette en gebruik hiervoor weer 2 el olijfolie.

3

Verhit de laatste el olijfolie in de wok en bak de ui en paprika in 5 minuten goudbruin. Voeg de rozemarijn, tijm en knoflook toe en bak 1 minuut mee.

4

Voeg de tomatenpuree toe en schep 30 seconden mee om. Voeg nu de courgette, aubergine en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen.

5

Serveer de ratatouille met de makreel en de aardappelpartjes.

Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes

Weet jij soms ook even niet meer wat je moet maken voor het avondeten? Bekijk dan hier meer inspiratie voor lekkere avondmaaltijden!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.