Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Quiche Lorraine met bosbessenjam

Zoet & hartig in één gerecht? Waarom niet? In deze quiche Lorraine met bosbessenjam komen de bosbessen goed tot zijn recht in combinatie met alle hartige ingrediënten. De quiche kun je serveren bij het ontbijt, lunch of brunch maar ook zeker als hapje voor bij de borrel!

NiveauGemiddeld

Voorziet in7 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd1 uur 5 minuten

Ingrediënten
 250 gr spekblokjes
 200 gr ui, gesnipperd
 1 ½ tl Provençaalse kruiden
 2 el Hero bosbessenjam
 5 eieren
 125 gr crème frâiche
 200 ml slagroom
 7 ½ gr platte peterselie, fijngehakt
 200 gr Cheddarkaas, geraspt
 Peper en zout
 1 el roomboter
 1 rol deeg voor hartige taart

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C.

2

Bak de spekblokjes in een hete koekenpan zonder vet 2 min. Voeg de ui toe en bak 5 à 7 min. mee tot de ui zacht is. Voeg de Provençaalse kruiden en de bosbessenjam toe en bak 2 min. mee tot de jam begint te karamelliseren en het vocht verdampt is.

3

Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en slagroom. Roer de peterselie en driekwart van de Cheddarkaas door het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.

4

Vet een quichevorm in met roomboter en bekleed deze met het deeg. Snijd eventueel overhangende randjes af. Vul de vorm met het spekmengsel en giet hier vervolgens het eimengsel overheen. Strooi de rest van de Cheddarkaas over de quiche.

5

Bak de quiche 40 min. in de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr spekblokjes
 200 gr ui, gesnipperd
 1 ½ tl Provençaalse kruiden
 2 el Hero bosbessenjam
 5 eieren
 125 gr crème frâiche
 200 ml slagroom
 7 ½ gr platte peterselie, fijngehakt
 200 gr Cheddarkaas, geraspt
 Peper en zout
 1 el roomboter
 1 rol deeg voor hartige taart

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C.

2

Bak de spekblokjes in een hete koekenpan zonder vet 2 min. Voeg de ui toe en bak 5 à 7 min. mee tot de ui zacht is. Voeg de Provençaalse kruiden en de bosbessenjam toe en bak 2 min. mee tot de jam begint te karamelliseren en het vocht verdampt is.

3

Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en slagroom. Roer de peterselie en driekwart van de Cheddarkaas door het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.

4

Vet een quichevorm in met roomboter en bekleed deze met het deeg. Snijd eventueel overhangende randjes af. Vul de vorm met het spekmengsel en giet hier vervolgens het eimengsel overheen. Strooi de rest van de Cheddarkaas over de quiche.

5

Bak de quiche 40 min. in de oven.

Quiche Lorraine met bosbessenjam

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.