Baja Fish Tortillas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Baja fish tortilla’s

Taco’s gevuld met vis, een populair gerecht in Zuid-Amerika. Het woord Baja is afkomstig vanuit de Mexicaanse streek Baja California. Normaal wordt deze vis gegeten in taco’s, maar wij gaan voor baja fish tortilla’s! Afgetopt met allerlei heerlijke smaakmakers en geserveerd met chipotle mayonaise.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept baja fish tortilla’s

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
1
Snijd de kool, rode ui, jalapenõ en rode peper in plakjes. Snijd vervolgens de limoen in partjes en de koriander fijn. Doe de gesneden rode ui in een weckpot.
2
Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook en giet dit in een weckpot over de rode ui. Sluit de deksel en laat voor een uur staan om in te trekken. Meng in een schaaltje de chipotle saus met mayonaise en bewaar dit in de koelkast.
3
Breng de olie op frituur temperatuur in een geschikte pan. Meng paprikapoeder, uienpoeder, zout en chilipoeder door de rijstmeel. Giet beetje voor beetje het bier bij het meelmengsel tot het een beslag vormt zonder klontjes. Snijd de witvis in reepjes van ongeveer 1,5 cm breed en wentel ze om in wat bloem. Haal de visstukjes door het beslag en frituur ze vervolgens. Haal ze uit de pan als ze goudbruin kleuren en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
4
Verwarm de tortilla’s in de pan en top ze af met kool, gefrituurde vis, mango blokjes, koriander, rode peper, jalapenõ en ingelegde rode ui. Serveer de tortilla met de chipotle mayonaise en een klein beetje limoensap.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via