Print opties

Sluiten

Boa buns met spicy kip

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Pel en snijd de knoflook en gember zeer fijn. Meng met de Verstegen Original spicy blend voor kip, ketjap en vissaus. Snijd de kip in blokjes, meng door de marinade en zet apart.
2
Snijd de komkommers in plakjes, de rode peper in ringen en de wortel in kleine stukken. Meng de appelzijn, gembersiroop en sesamolie en voeg de wortel toe aan het zuur. Zet apart.
3
Meng het bakmeel, zout, de bakpoeder en melk in een kom. Kneed 5 min. op een met bloem bestoven aanrecht. Verdeel het deeg in 12 gelijke ballen. Rol daarna uit tot een ovaal van 2x de lengte en 1x de breedte. Bestrijk de boa buns rondom met de sesamolie en vouw dubbel (niet aandrukken).
4
Breng een laagje water aan de kook in een grote pan en plaats een stoommand op de pan. Leg de helft van de boa buns in de stoommand en stoom voor 15 min. Zorg dat de boa buns genoeg ruimte hebben om uit te zetten. Herhaal met de andere boa buns.
5
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een pan en bak de kip bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg het sesamzaad toe en laat de kip verder garen en de marinade wat verdampen.
6
Vul de boa buns met kip, zoetzure wortelen, komkommer en waterkers. Garneer met koriander, rode peper en extra Verstegen Original spicy blend voor kip naar smaak.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.