Chili Tofu Met Courgette Noedels
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Courgette noedels met chili tofu

Breng je tofu op smaak met een heerlijke zelfgemaakte marinade met wat pit. Lekker in combinatie met noedels van courgette voor een lichte maaltijd. Wil je het gerecht pittiger maken? Voeg dan rode peper toe tijdens het wokken of ga voor sambal naar smaak in de marinade.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept courgette noedels met chili tofu

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de tofu in plakken. Maak een marinade van de rijstazijn, sojasaus, suiker, sesamolie en de helft van de chilipoeder. Leg de plakken tofu in de marinade en laat 10 min. marineren.
2
Snijd de courgette met behulp van een spiraalsnijder tot noedels (of gebruik kant-en-klare courgette spaghetti).
3
Haal de plakken tofu uit de marinade en zet de overgebleven marinade apart. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en wok de gemarineerde tofu in 5 min. krokant. Haal uit de pan en voeg de overgebleven marinade toe aan de pan. Laat 2 min. inkoken en giet in een kommetje. Wok de courgette noedels 2 min. op hoog vuur in dezelfde pan.
4
Snijd de lente-ui in ringen en de limoen in partjes.
5
Verdeel de courgette noedels over twee kommen en garneer met de chili tofu, lente-ui, pinda’s, een partje limoen, resterende chilipeper en wat sesamzaad. Serveer met de ingekookte marinade.

Probeer ook eens deze rijstnoedels met runderreepjes!

Wat is tofu en waar wordt het van gemaakt?

Tofu is een populaire vleesvervanger die wordt gemaakt van gestremde sojamelk die wordt samengeperst tot blokken. Het is een eiwitrijke, plantaardige voedingsbron en kan op verschillende manieren worden bereid, zoals bakken, frituren, grillen en koken. Het is van nature glutenvrij en lactosevrij.

Waar smaakt tofu naar?

Tofu heeft van zichzelf een milde, enigszins nootachtige smaak. Het neemt echter goed de smaken op van andere ingrediënten en kruiden waarmee het wordt gekookt. De textuur van tofu kan variëren van zacht tot stevig, afhankelijk van de bereidingswijze en het type tofu.

Hoe lang kun je gebakken tofu bewaren?

Gebakken tofu kan ongeveer 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard, op voorwaarde dat het luchtdicht wordt bewaard. Het is het beste om het snel op te eten om de kwaliteit en veiligheid van de tofu te waarborgen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.