Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels! Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten! De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk.
Mijn menu planner
Ingrediënten
15 personen
Ingrediënten
Recept chocolade truffels
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 10min
1
Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje kokend water. Verhit in een ander pan de kokosroom en giet telkens een beetje van de chocolade erbij tot het volledig gemengd is, dan is je ganache klaar.
2
Laat de ganache afkoelen in de koelkast, tot deze stevig genoeg is om in een spuitzak te doen. Spuit er bolletjes van op een met bakpapier bekleed bord.
3
Laat de truffels nog ongeveer 1 uur hard worden in de koelkast. Rol ze daarna door de cacaopoeder. Zet vervolgens nog minimaal een half uur terug in de koelkast om ze nog wat steviger te laten worden.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment