Deze heerlijke, klassieke chocolademousse maak je met maar 4 ingrediënten. Een echt verwenmomentje voor jezelf of een simpele manier om je gasten te verrassen met een lekker toetje van pure chocolade.
Mijn menu planner
Ingrediënten
4 stuks
Ingrediënten
Recept chocolademousse
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
1
Smelt 150 gr chocolade au bain-marie door de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met een laagje kokend water te zetten. De kom mag het water niet raken.
2
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Meng vervolgens de suiker met de slagroom en klop stijf. Houd 4 el slagroom apart ter garnering.
3
Laat de chocolade afkoelen tot deze iets warmer is dan handwarm. Roer vervolgens de chocolade door de eidooiers en spatel de slagroom erdoorheen, gevolgd door de eiwitten. Verdeel de chocolademousse in glaasjes.
4
Laat de chocolademousse 2 uur opstijven in de koelkast. Rasp ondertussen de overige chocolade met een kaasschaaf tot krullen.
5
Haal de chocolademousse uit de koelkast en vul de glaasjes. Schep op ieder glaasje 1 el opgeklopte slagroom. Garneer met de chocoladekrullen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment