Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
1
Breng de kip op smaak met zout en peper. Strooi wat bloem in een ondiepe schaal en haal de kipdrumsticks door de bloem.
2
Pel en snijd de sjalotten in halve ringen. Schil en snijd de bospeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de champignons in kwarten.
3
Smelt de boter in een diepe braadpan en bak de kipdrumsticks op middel tot hoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan. Bak de spekreepjes in ongeveer 5 min. knapperig in het bakvet van de kip. Voeg de sjalot, bospeen, knoflook, champignons, laurier en tijm toe. Bak nog 5 min. mee. Voeg de kip, wijn en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat minimaal 1 uur op laag vuur garen.
4
Snijd de peterselie grof. Serveer de coq au vin blanc warm en garneer met peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Bevat vlees
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via