Courgetti met garnalen in sambaljam
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Courgetti met garnalen in sambaljam

Een lekkere pasta staat supersnel op tafel en verveelt nooit! Vandaag serveren we een gezonde variant: courgetti met garnalen in sambaljam en zeewiercrumble. Courgetti is ‘pasta’ van courgette. Deze variant is lekker pittig, smaakvol en een bewuste koolhydraatarme keuze.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept courgetti met garnalen in sambaljam

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Leg de garnalen in een kom en meng deze met de sambal en sinaasappel marmelade.
2
Snijd de courgette met behulp van een spirelli spiraalsnijder in lange slierten. Pel en snipper de sjalot en knoflook.
3
Maak de zeewiercrumble van de norivel. Verkruimel deze in kleine stukjes en maak eventueel nog wat fijner met een mes. Meng de crumble samen met het sesamzaad en de chilivlokken en zet apart in een schaaltje.
4
Breng water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes voor 4 min. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de gemarineerde garnalen toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoli, courgetti en vissaus toe en bak nogmaals 2 min mee.
5
Serveer in een diep bord en garneer met de kiemgroente en zeewiercrumble.

Tip: geen spirelli spiraalsnijder? Koop dan kant-en-klare courgette spaghetti.

Tariquet Côtes de Gascogne Premières Grives 2020
Wijntip van Yves

Tariquet Côtes de Gascogne Premières Grives 2020

Voor dit gerecht kies ik een licht zoetige wijn om het pittige van het gerecht te blussen. De frisheid van de chenin blanc en de stevigheid en de kracht van de chardonnay complimenteren de garnalen, de courgetti en de sambal. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sesamzaad
  • Schaaldieren

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via