In samenwerking met:
Egg fried rice
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Egg fried rice

In de Aziatische keuken is gebakken rijst een verzamelnaam waarbij gewokte of geroerbakte gekookte rijst het hoofdingrediënt is. In dit recept is gekozen voor een combinatie met ei, maar natuurlijk kan er ook gekozen worden voor vis, kip en diverse groenten.

Op zoek naar een bakplaat voor jouw gezellige zomeravond? Bekijk het assortiment bakplaten bij Blokker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept egg fried rice

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitstomen. Zet de bakplaat aan om op te warmen, deze heeft wat tijd nodig.
2
Pel en snipper de knoflook fijn. Snijd het bosuitje in schuine ringetjes en zet apart. Besprenkel de bakplaat met de olie zodra deze warm is.
3
Schep de rijst en knoflook op de plaat toe en bak ongeveer 3 min. Voeg de doperwten toe en bak kort mee. Breng eventueel op smaak met zout.
4
Bak op een ander gedeelte van de bakplaat het eitje en roer door zodra het ei begint te stollen. Zodra er kleine stukjes gestold ei ontstaan, meng je dit door de rijst. Maak de rijst af met de ringetjes bosui.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via