Fish Cuisine Spinazie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Fish cuisine spinazie

De welbekende kant-en-klare fish cuisine uit de vriezer is vanaf nu verleden tijd! Met dit recept maak je het makkelijk zelf en dat maakt het véél lekkerder. In het krokant korstje wordt kwark verwerkt, waardoor de vis een romig laagje krijgt. En wat is er lekkerder bij een goed stuk vis dan crispy krieltjes?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept fish cuisine spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de krieltjes en zet ze in een pan net onder water. Voeg een snufje zout toe, breng aan de kook en laat 20 min. rustig doorkoken.
2
Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Pluk de takjes dille en peterselie en hak grof. Pel de teentjes knoflook en hak een kwart hiervan fijn. Meng de citroenschil, dille, peterselie en gehakte knoflook met de kwark en panko.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de spinazie 4 min. tot deze geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout en verdeel in een kleine ovenschaal.
4
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en leg deze op de spinazie. Verdeel het kwarkmengsel over de kabeljauw.
5
Giet de krieltjes af en laat goed uitdampen. Verdeel de krieltjes in een andere ovenschaal dan de spinazie met kabeljauw, zodat alleen de bodem bedekt is. Kneus de krieltjes met de achterkant van een lepel door er zachtjes op te drukken.
6
Verdeel de rest van de olijfolie over de krieltjes. Druk de rest van de teentjes knoflook plat met de achterkant van een mes. Verdeel dit, samen met de rozemarijn, over de aardappelen. Bak de krieltjes ongeveer 30 min. in de oven.
7
Plaats de kabeljauw bij de aardappeltjes in de oven voor ongeveer 10 tot 15 min., afhankelijk van de dikte van de kabeljauw.
8
Breng de krieltjes op smaak met grof zeezout en serveer met de kabeljauw.

De voordelen van spinazie

Spinazie is een van de gezondste bladgroenten die je kunt eten. Het is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine A, C, E, K en B6, evenals mineralen zoals ijzer, kalium, magnesium en mangaan. Spinazie heeft ook antioxiderende eigenschappen, wat kan bijdragen aan een verlaging van het risico op chronische ziekten, zoals kanker en hartziekten.

Naast al deze gezondheidsvoordelen is spinazie ook nog eens veelzijdig in de keuken. Het kan rauw gegeten worden in salades, gestoomd of gebakken als bijgerecht, verwerkt worden in smoothies, soepen en stoofschotels of gebruikt worden als basis voor een groene pesto. Kortom, er zijn tal van manieren om deze gezonde groente in je dieet op te nemen.

Verwerk het bijvoorbeeld in een quiche, zoals deze spinazie en courgette pesto quiche. De bodem van de quiche wordt eerst blind gebakken, waardoor de bodem ontzettend krokant en lekker wordt. En de pesto geeft een heerlijk Italiaans tintje aan het gerecht!

Koken met vis: zo doe je het!

Koken met vis is een geweldige manier om heerlijke en gezonde gerechten op tafel te zetten. Vis is een rijke bron van eiwitten, omega-3 vetzuren en vitamines en mineralen. Er zijn tal van gerechten die je kunt maken met vis, zoals zalm met groenten, tonijnsalade met avocado, vissoep, gebakken kabeljauw met citroenbotersaus, viscurry met kokosmelk en nog veel meer. Vis is ook veelzijdig en kun je op verschillende manieren bereiden. Van bakken en grillen tot stomen, roosteren en frituren. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om te experimenteren met visgerechten en zo te genieten van heerlijke en gezonde maaltijden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Engels
Diëten
Balans
Eiwitrijk
Soort
Vis
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via