Gegratineerde Kabeljauw Met Witte Asperges
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gegratineerde kabeljauw met witte asperges

Gegratineerde vis maak je heel makkelijk zelf, dat bewijst dit recept wel. De knapperige korst van de vis gaat perfect samen met de zachte asperges. De vis met asperges wordt geserveerd met een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gegratineerde kabeljauw met witte asperges

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven op grillstand voor op 200°C. Pers de helft van de citroen uit, snijd de andere helft in partjes en zet apart.
2
Maak kruidenboter door 100 gr gezouten roomboter, bieslook, de helft van de peterselie, knoflook, zout, peper en het citroensap met een mixer te mengen tot een luchtig geheel.
3
Meng het paneermeel in een keukenmachine met de overige peterselie, Parmezaanse kaas en de ongezouten roomboter.
4
Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Doe de asperges in een grote pan, voeg water toe tot de asperges net onder water staan en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe. Zodra het water kookt, kook je de asperges nog 8 min.
5
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Besmeer één kant van de filets met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi vervolgens met het paneermeelmengsel. Druk zachtjes aan totdat het paneermeel goed blijft plakken aan de kabeljauw.
6
Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. De vis mag nog een beetje glazig van binnen zijn.
7
Snijd het stokbrood in stukken. Serveer de kabeljauw met de asperges, stokbrood en kruidenboter. Bestrooi het geheel met wat peterselie en garneer met partjes citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

J
Jacoba
Het was wel lekker, maar het korstje werd niet krokant, jammer.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Jacoba, goed om te horen dat het gesmaakt heeft! Om het korstje krokant te krijgen kun je de kabeljauw wat langer is de oven laten. Verleng met enkele minuten en kijk goed of het niet aanbrandt, elke oven werkt net iets anders ;). Mocht dit niet lukken, dan kun je ook in vervolg minder boter gebruiken om met de paneermeel te mengen. Veel kookplezier!

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via