Gerookte cannellinibonen in tomatensaus op knoflook toast
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vlees

Gerookte cannellinibonen in tomatensaus op knoflook toast

Cannellinibonen zijn een klassieker in de Toscaanse keuken. Heerlijk in een pasta of minestronesoep, maar ook op knoflook toast! De gerookte smaak in tomatensaus neemt je mee naar Midden-Italië.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gerookte cannellinibonen in tomatensaus op knoflook toast

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snijd de ui en de helft van de knoflook fijn. Verhit de 2/5 van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het paprikapoeder, cayennepeper en balsamicoazijn toe en bak 5 min. mee. Giet de bonen af en voeg samen met tomatenblokjes, worcestershiresaus, 2/3 van de peper en zout toe aan de pan. Laat 10 min. koken, totdat het is ingedikt.
2
Bereid de ciabatta eventueel volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het brood in plakken en smeer in met de 2/5 van de olie. Pel de resterende knoflook, snijd doormidden en smeer over het brood heen. Rooster 5 min. in de oven.
3
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn.
4
Leg het geroosterde brood op een bord en verdeel de bonen over het brood. Garneer met de Parmezaanse kaas, peterselie en de resterende peper en olijfolie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Italiaans
Soort
Groenten
Voorkeuren
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via