Gevulde maaltijdsoep: Pasta e fagioli.
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gevulde maaltijdsoep: Pasta e fagioli

Een traditionele Italiaanse soep met pasta, bonen en tomaten bouillon. Het wordt dan ook wel ‘pasta en bonen’ genoemd. Makkelijk, snel en boordevol smaak.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde maaltijdsoep: pasta e fagioli

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna af met koud water.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de bospeen en bleekselderij schoon en snijd in kleine blokjes. Bewaar het blad van de bleekselderij. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de wortel en selderij toe en bak mee op laag vuur voor 5 min.
3
Ris de blaadjes rozemarijn en hak fijn. Spoel de bonen af. Voeg de bouillon, gezeefde tomaten en rozemarijn toe aan de pan en laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de pasta en bonen toe en verwarm 2 min. mee.
4
Rasp de Pecorino grof en snijd de basilicum grof. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Pecorino kaas, basilicum en apart gehouden bleekselderij blaadjes.

Tip: Geen fan van Pecorino? Gebruik dan Parmezaanse kaas.

Pungirose_Rivera_wijn
Wijntip van Yves

Rosé

Deze heerlijk gevulde maaltijdsoep brengt veel smaken samen. Bij dit soort gerechten vind ik het juist lekker om een frisse wijn als tegenhanger te plaatsen. De keuze is gevallen op de Rivera Pungirosa Castel del Monte 2021. Deze bijzondere rosé is afkomstig uit het noorden van Puglia en wordt gemaakt van de inheemse druif Bombino Nero. Een frisse stijl rosé, boordevol met fris rood bosfruit. Met code EATFREE gratis bezorgd via Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via