Haricots Verts Salade Met Knapperige Ham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Haricots verts salade met knapperige ham

Deze salade van haricots verts, ook wel bekend als de chique versie van sperziebonen, is ideaal als lunch, bijgerecht of lichte avondmaaltijd. Door de haricots verts kort te koken blijven ze lekker crunchy, heerlijk in combinatie met de knapperig gebakken rauwe ham.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept haricots verts salade met knapperige ham

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Kook de haricots verts in ruim water met een snufje zout in circa 5 min. gaar. Kook de haricots verts niet langer, zo houden ze een bite. Laat uitlekken.
2
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet apart. Bak de rauwe ham in dezelfde droge koekenpan knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
3
Snijd de radijsjes in plakjes en halveer de cherrytomaten. Meng de gemengde sla met de radijsjes, tomaten en kappertjes in een schaal. Verdeel de haricots verts hierover en verkruimel de rauwe ham grof over de salade.
4
Snijd of scheur de ciabatta in grove stukken. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de ciabatta goudbruin met de knoflook en rozemarijn.
5
Pers de halve citroen uit. Mix in een keukenmachine de Griekse yoghurt, olijfolie, het citroensap en de blauwe kaas tot een gladde dressing.
6
Serveer de haricots verts salade met de ciabattacroutons en de dressing.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie