Hartige taart met zalm, Hollandse garnalen en groene asperge
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige taart met zalm, Hollandse garnalen en groene asperge

In dit recept voor hartige taart wordt gebruik gemaakt van blindbakbonen: door het deeg eerst te bakken met deze bonen (en zonder vulling) wordt het deeg goed krokant en niet slap. Door het gebruik van ei en verschillende roomsoorten krijgt deze hartige taart een extra romige vulling. Wij maken deze taart met zalm, maar de taart kan ook bereid worden met een andere vissoort.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept hartige taart met zalm, hollandse garnalen en groene asperge

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Haal het taartdeeg uit de vriezer.
2
Vet de taartvorm in met de boter. Verdeel het taartdeeg over de vorm en druk goed aan. Prik de bodem in met een vork en bekleed met bakpapier. Leg blindbakbonen in de taartvorm en bak de quichebodem 15 min. in de oven.
3
Splits 1 ei en bewaar het eigeel. Meng het eigeel samen met de andere eieren, melk, slagroom en de crème fraîche. Snijd de dille fijn en voeg samen met peper en zout toe aan het beslag.
4
Breek de zalm in stukken en verdeel samen met de Hollandse garnalen en groene asperges over de bodem. Giet het eimengsel eroverheen. Zet 35 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Blijft de quiche te nat? Verleng de oventijd per 5 minuten en houd de quiche goed in de gaten.

Tip: blindbakbonen zijn verkrijgbaar bij de (grotere) supermarkt en/of bij een huishoudwinkel.

 

L'incontournable_sauvignon_wijn
Wijntip van Yves

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is een van de populairste druivensoorten en omdat hij ideaal is voor beginnende wijndrinkers zie je hem overal in de horeca op de kaart staan. Hij is namelijk fris, heeft een fruitige smaak en frisse zuren.

Collin-Bourisset Sauvignon Blanc L’Incontournable 2018: deze mooie droge witte wijn met lekker frisse aroma’s van groene appel en florale tonen gaan goed samen bij het groene en stevigere karakter van de asperges. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Melk
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

H
H.P.Raaijmakers
Ik begrijp het verhaal niet van 1/4 van de eieren splitsen. Er zijn in totaal 4 eierendus wat wordt er bedoeld een ei splitsen en de rest niet? Of het wit van een ei met de andere 3 eieren Dit is echt niet duidelijk in dit recept
J
Jennifer van Eatertainment
Hi, bedankt voor je feedback. Ik begrijp je vragen, daarom hebben we de tekst aangepast. In stap 3 splits je 1 ei waarvan je enkel het eigeel gebruikt om te mengen met de andere (hele) eieren en ingrediënten. Hopelijk zijn je vragen hiermee beantwoordt.
J
John Wevers
En wat gebeurt er met de rest van het gesplitste ei?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi John, bedankt voor je vraag. Het overgebleven eiwit wordt niet meer gebruikt in dit recept. Mocht je het eiwit niet willen weggooien dan kun je het gebruiken in deze heerlijke chocolade kokosmakronen. Met 1 gesplitst ei kun je 4 makronen maken. https://eatertainment.nl/recept/chocolade-kokosmakronen

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via