Hartige taart met zalm, Hollandse garnalen en groene asperge
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige taart met zalm, Hollandse garnalen en groene asperge

In dit recept voor hartige taart wordt gebruik gemaakt van blindbakbonen: door het deeg eerst te bakken met deze bonen (en zonder vulling) wordt het deeg goed krokant en niet slap. Door het gebruik van ei en verschillende roomsoorten krijgt deze hartige taart een extra romige vulling. Wij maken deze taart met zalm, maar de taart kan ook bereid worden met een andere vissoort.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept hartige taart met zalm, hollandse garnalen en groene asperge

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Haal het taartdeeg uit de vriezer.
2
Vet de taartvorm in met de boter. Verdeel het taartdeeg over de vorm en druk goed aan. Prik de bodem in met een vork en bekleed met bakpapier. Leg blindbakbonen in de taartvorm en bak de quichebodem 15 min. in de oven.
3
Splits 1 ei en bewaar het eigeel. Meng het eigeel samen met de andere eieren, melk, slagroom en de crème fraîche. Snijd de dille fijn en voeg samen met peper en zout toe aan het beslag.
4
Breek de zalm in stukken en verdeel samen met de Hollandse garnalen en groene asperges over de bodem. Giet het eimengsel eroverheen. Zet 35 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Blijft de quiche te nat? Verleng de oventijd per 5 minuten en houd de quiche goed in de gaten.

Tip: blindbakbonen zijn verkrijgbaar bij de (grotere) supermarkt en/of bij een huishoudwinkel.

 

L'incontournable_sauvignon_wijn
Wijntip van Yves

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is een van de populairste druivensoorten en omdat hij ideaal is voor beginnende wijndrinkers zie je hem overal in de horeca op de kaart staan. Hij is namelijk fris, heeft een fruitige smaak en frisse zuren.

Collin-Bourisset Sauvignon Blanc L’Incontournable 2018: deze mooie droge witte wijn met lekker frisse aroma’s van groene appel en florale tonen gaan goed samen bij het groene en stevigere karakter van de asperges. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via