Haverwafels met gebakken appeltjes en kaneel
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Haverwafels met gebakken appeltjes en kaneel

Deze haverwafels met gebakken appeltjes en kaneel zorgen voor een perfecte start van de dag. De wafels zijn voedzaam door de havermoutvlokken en krijgen een zoete smaak door de appelmoes in het beslag. Liever suikervrij? Ga dan voor een fruitcompote in plaats van appelmoes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept haverwafels met gebakken appeltjes en kaneel

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Meng het meel samen met havermoutvlokken, maïzena, bakpoeder, kaneelpoeder en zout in een kom goed door elkaar.
2
Voeg havermelk, citroensap, appelmoes, olie en een ei toe en mix het geheel tot er een glad beslag ontstaat.
3
Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. Smeer in met wat olie. Schep per wafel 4 flinke eetlepels wafelbeslag in het wafelijzer en bak de wafels in ca. 3-4 min. goudbruin en knapperig.
4
Snijd ondertussen de appel in partjes. Bak de stukjes appel kort in margarine op laag vuur.
5
Leg de wafels op een bord en garneer met de stukjes gebakken appel.
6
Tip: serveer eventueel met wat haver- of kokosyoghurt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via