Kabeljauw Uit De Oven Griekse Stijl Met Zelfgemaakte Citroensaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kabeljauw uit de oven Griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus

Een recept voor de echte visliefhebber: verse kabeljauwhaasje uit de oven Griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus. Bak de kabeljauwfilet even aan in de pan en de oven doet de rest van het werk. Het sap van de citroen geeft het gerecht een frisse, mediterrane smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kabeljauw uit de oven griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en zet apart.
2
Verdeel de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1/4 olijfolie. Zet de ovenschaal ca. 10 min. in de oven.
3
Smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje. Haal van het vuur, voeg het sap van een citroen en 1/4 olijfolie toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de citroensaus in een diep bord. Verdeel bloem over een ander diep bord en meng met cayennepeper en zout.
4
Haal de kabeljauwfilet eerst door de citroensaus en vervolgens door de bloem. Zorg dat de filet goed bedekt is met bloem en klop een beetje af. Bewaar de overgebleven citroensaus en zet apart.
5
Verwarm de overige olijfolie in een anti-aanbak koekenpan en bak de kabeljauwfilet ca. 1 min. aan beide kanten. Leg vervolgens de vis in de ovenschaal tussen de tomaatjes. Pel en pers de teentjes knoflook en voeg toe aan de citroensaus en roer door. Schenk de saus over de kabeljauw en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 8 tot 10 min. in de oven tot de vis in vlokken uit elkaar valt.
6
Hak ondertussen de peterselie fijn. Garneer de vis na het bakken met de peterselie en olijven.

Wat is lekker bij kabeljauw uit de oven?

Tip: Probeer eens gebakken aardappeltjes of rijst.

Waarom kabeljauw eerst bakken en daarna in de oven?

Door kabeljauw eerst te bakken voordat je het in de oven doet, zorg je ervoor dat de vis stevig blijft. Bij het bakken gaat een deel van het overtollig vocht weg. Door het vooraf te bakken verminder je dus de kans dat de vis breekt en uit elkaar valt.

Hoe lang moet kabeljauw in de oven?

Hoe lang kabeljauw in de oven moet, hangt af van de dikte van het kabeljauwfilet. In de meeste gevallen moet kabeljauw tussen de 8 tot 30 minuten in de oven. De kabeljauw is gaar als de vis aan de voorzijde, rond de graat, zichtbaar loskomt.

Welke groenten bij kabeljauw uit de oven?

Kabeljauw kan je combineren met veel groenten: courgette, broccoli, paprika, aubergine, prei, witlof, wortelen, pompoen, paksoi, doperwten en meer. Eén ding is zeker: koken met kabeljauw is easy! Dit is dan ook één van onze favoriete makkelijke recepten.

Akenta_wijnfles
Wijntip van Yves

Welke wijn bij kabeljauw uit de oven: Vermentino

De vermentino is dé druif van Sardinië. Op dit prachtige Italiaanse eiland genieten de druiven van de intense zon.

De Akenta cuvee 71 is een zalige wijn die barst van het zongerijpte gele fruit. Je proeft rijpe peren, appels en een vleug tropisch fruit, maar ook frisse zuren en een bittertje van grapefruit. De combinatie van het ronde karakter in de wijn met de onderliggende citrustoon maakt deze wijn een topper bij dit heerlijke kabeljauw gerecht. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via