Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Voor het glazuur
Voor de sinaasappelsaus
Keukengerei
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 40min
1
Neem de kalkoen 1 uur voor het bereiden uit de koelkast en dep goed droog.
2
Voor het glazuur: Schil de gember en snijd fijn. Voeg toe aan een pan samen met het sap van de sinaasappel, confituur, roomboter, sojasaus en bruine suiker. Laat 15 min. zachtjes inkoken totdat het is ingedikt. Houd 1 el glazuur apart voor de sinaasappelsaus.
3
Voor de kalkoen: Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Leg de kalkoen in een ovenschaal en smeer in met de gesmolten boter en bestrooi met flink wat peper en zout. Prik de thermometer tussen de borst en de poot van de kalkoen en plaats in de oven. Verlaag na 20 min. de temperatuur van de oven naar 120°C.
4
Controleer na 1-2 uur de temperatuur van de kalkoen, deze moet 70°C zijn. Als de kalkoen nog niet op temperatuur is kun je hem ook met aluminiumfolie bedekken en terug in de oven doen totdat de temperatuur is bereikt zodat hij niet uitdroogt. Haal de kalkoen uit de oven, bestrijk met het glazuur en zet nog 15 min. terug in de oven.
5
Voor de saus: Pel en snijd sjalotten en knoflook. Rits de bladeren dragon van de stelen en snijd fijn. Verhit de olie in een pan en fruit sjalot, knoflook en laurier glazig. Voeg de stelen van de dragon en bloem toe en bak even mee. Voeg fond, sap van 1 sinaasappel, 1 el van het glazuur en peper en zout toe. Laat inkoken. Roer de dragonblaadjes voor het serveren door de saus. Snijd de resterende sinaasappel in plakken.
6
Leg de rozemarijn als een ‘bedje’ op een grote serveerschaal. Leg de kalkoen bovenop de rozemarijn en serveer met de saus en sinaasappelschijfjes.
Kalkoen met sinaasappelglazuur
Kalkoen met sinaasappelglazuur
Wijntip van Yves

Nobles Vines 446 Chardonnay

Meer inspiratie

Romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm
Dranken & cocktails
Romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm
10 min
Gingerale mocktail met chocolade vijgen
Dranken & cocktails
Ginger ale mocktail met chocolade vijgen
15 min
Hartige oliebollen met chilisaus
Borrelhapjes & snacks
Hartige oliebollen met chilisaus
40 min
Filodeeg bakjes met bleu cheese
Borrelhapjes & snacks
Filodeeg bakjes met blue cheese
15 min
Champagne oliebollen met poeder- en kaneelsuiker
Borrelhapjes & snacks
Champagne oliebollen met poeder- en kaneelsuiker
40 min
Thaise zalmkoekjes met komkommer koriander salsa
Bijgerechten
Thaise zalmkoekjes met komkommer koriander salsa
20 min
S’mores pizza met marshmallow, pure chocolade en rode bessen
Bijgerechten
S’mores pizza met marshmallow, pure chocolade en rode bessen
15 min
Romige cashewsaus
Sauzen & dressings
Romige cashewsaus
30 min
Pittige ambasaus met limoen
Sauzen & dressings
Pittige ambasaus met limoen
40 min
Lamsköfte met yoghurt-muntsaus, ingelegde ui en flatbread
Bijgerechten
Lamsköfte met yoghurt-muntsaus, ingelegde ui en flatbread
40 min
Groente torentje met halloumi en rode bieten spread
Bijgerechten
Groente torentje met halloumi en rode bieten spread
15 min
Gevulde biefstukrolletjes met prosciutto en salsa verde
Bijgerechten
Gevulde biefstukrolletjes met prosciutto en salsa verde
20 min
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
Hoofdgerechten
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
15 min
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
Hoofdgerechten
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
20 min
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
Hoofdgerechten
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
30 min
Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
Hoofdgerechten
Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
15 min
Saté van speklap met acar van tomaat
Bijgerechten
Saté van speklap met acar van tomaat
40 min
Romige sajoer boontjes
Bijgerechten
Romige sajoer boontjes
20 min
Indische gehaktballetjes met acar van rode kool, mango en komkommer
Bijgerechten
Indische gehaktballetjes met acar van rode kool, mango en komkommer
50 min
Garnalen dumplings met zoete chilidip
Borrelhapjes & snacks
Garnalen dumplings met zoete chilidip
40 min
Koude aardappelschotel met beenham
Lunch & brunch
Koude aardappelschotel met beenham
50 min
Ingelegde zalmmoot
Lunch & brunch
Ingelegde zalmmoot
20 min
Broodkrans met camembert
Borrelhapjes & snacks
Broodkrans met camembert
50 min
Kruidige winterkoffie
Café Intención
Kruidige winterkoffie
20 min
Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
Lunch & brunch
Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
20 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Vrij van vis
Soort
Feestdagen
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via