Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 220˚C.
2
Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaten fijn en klop de eieren los. Doe de spekjes in een pan en bak ze in 5 tot 8 min uit. Bak de spinazie 4 min in een koekenpan tot het geslonken is. Meng de losgeklopte eieren met de mozzarella, zongedroogde tomaat, pesto, uitgelekte spinazie en spekjes door elkaar.
3
Smelt boter in een pannetje. Knip of snijd de filodeegvellen in 4 gelijke stukken en vet 1 kant in met een klein beetje gesmolten boter. Leg 3 velletjes kruislinks over elkaar als een bloemetje en leg deze in de muffin vorm. Herhaal dit bij alle 20 vormpjes. Verdeel de vulling gelijkmatig over de 20 muffin vormpjes en bedek met het laatste ingevette filodeegvelletje. Verfrommel het filodeegvelletje lichtjes voor het feestelijke effect.
4
Bak in 20-25 min goudbruin en gaar. De quiche kan zowel warm als koud geserveerd worden. Tip! Deze knallende quiches kunnen ook als één grote quiche gemaakt worden. Verleng dan de oventijd met 10-15 min.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Diëten
Vrij van vis
Soort
Quiche & Hartige taart
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via