Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 20min
1
Breng een laag water aan de kook. Splits de eieren en zorg dat er geen eiwit bij het eigeel komt. Plaats een kom op de pan waarbij de onderkant van de kom het kokende water niet raakt. Klop in de kom het eigeel met de helft van de suiker tot deze een dik lint vormt aan de garde (ongeveer 5 min). Laat het mengsel afkoelen.
2
Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker en een mespuntje zout tot zachte pieken. Klop de slagroom tot een dikte van Griekse yoghurt.
3
Breek de helft van de meringue in stukjes ter grootte van een knikker. Zet een espresso en laat afkoelen.
4
Spatel het eiwit en slagroom voorzichtig door elkaar. Spatel nu het eigeelmengsel en koffie door het eiwitmengsel en schep er ook de stukjes meringue voorzichtig door. Schenk het mengsel in een met huishoudfolie bekleed bakblik. Dek af met huishoudfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries.
5
Schraap met een mes chocolade krullen van de achterkant van de chocoladereep. Breek de andere helft van de meringue in stukjes. Serveer de semifreddo op een schaal en decoreer met het chocolade schaafsel en stukjes meringue. Let op: omdat een semifreddo luchtig is, smelt het snel. Serveer dus direct uit de diepvries.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Italiaans
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via