In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

La Place krokantje roomkaas en ham

De meerzaden krokantjes van La Place zoals je vindt bij het bekende La Place restaurant zijn heerlijk. De kleine broodjes zijn krokant en kun je beleggen met ingrediënten als tonijnsalade, zalm of gerookte kip. Wij kiezen voor een echte klassieker met kruidenroomkaas: hét broodje dat al jarenlang te vinden is op het menu van La Place. Maak het compleet met veldsla, beenham en tuinkers en je hebt een verrukkelijke lunch!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept la place krokantje roomkaas en ham

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Bak de meerzaden krokantjes volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren 8 min. en laat schrikken in koud water. Halveer de komkommer over de lengte en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel. Snijd vervolgens in halve maantjes.
2
Snijd de krokantjes open en besmeer met de roomkaas. Verdeel de veldsla over de roomkaas, gevolgd door de beenham. Verdeel de komkommer over de beenham.
3
Pel de eieren en snijd in plakjes. Verdeel over de beenham. Knip de topjes van de tuinkers en verdeel over de broodjes.

Ontdek de wereld van broodjes van La Place

Elke dag staan de chefs in de La Place locaties voor je klaar met lekkere en verse maaltijden. Door te kiezen voor seizoensgroenten, het liefst uit eigen regio en zoveel mogelijk biologisch, zorgen ze ervoor om de maaltijden zo neer te zetten dat de smaak van het seizoen terugkomt. Eén van de meest geliefde gerechten voor de lunch zijn toch wel broodjes. Laat La Place heerlijke broodjes hebben! Van een klassiek krokantje met roomkaas tot focaccia met tonijnsalade, alles wordt vers voor je gemaakt.

Broodjes zijn er in verschillende vormen, maten en smaken. Drie bekende varianten zijn kampioentjes, Italiaanse bollen en krokantjes.

Alles over kampioentjes

Kampioentjes zijn kleine, krokante broodjes die vaak gebruikt worden als basis voor belegde broodjes of als bijgerecht bij soepen en salades. Ze hebben meestal een vierkante vorm en een lichte textuur. Kampioentjes worden vaak vers gebakken en hebben een knapperige korst met een zachte binnenkant. Je kunt ze beleggen met bijvoorbeeld ham, kalkoen of salami, tomaat, komkommer en diverse sauzen zoals mayonaise en mosterd. In dit recept kiezen we voor gegrilde courgette, feta en walnoten. Op een verantwoorde manier krijg je zo meer groenten binnen. Maak het broodje af met rucola en cherrytomaten en je hebt een heerlijke lunch op tafel mét vezels, gezonde vetten en groenten.

Alles over de Italiaanse bol

Een van de bekendste broodjes is de Italiaanse bol. Dit bolletje is rond van vorm, krokant van buiten en zacht vanbinnen. Ze zijn iets steviger dan kampioentjes en hebben een kenmerkende geurige korst. Italiaanse bollen zijn perfect voor het maken van heerlijke belegde broodjes. Ze passen goed bij gegrild vlees zoals kip of biefstuk, kaassoorten zoals mozzarella of provolone, geroosterde groenten, pesto, olijfolie en balsamicoazijn. Wist je dat je van Italiaanse bollen ook een lekker breekbrood kan maken met truffelmayonaise? De Italiaanse bol wordt ingesneden, waarna er verschillende soorten kaas en ham worden toegevoegd. Maak het compleet met truffelmayonaise en basilicum en je hebt een heerlijk borrelbroodje.

Alles over krokantjes

Ook lekker om mee te lunchen zijn meerzaden krokantjes van La Place. Deze broodjes zijn vergelijkbaar met kampioentjes, maar dan nóg krokanter. Ook deze broodjes kun je beleggen met alles wat je lekker vindt. Denk aan vlees, vis of een vegetarische optie met alleen roomkaas. In dit recept kiezen we voor een heerlijke combinatie van roomkaas, beenham, veldsla en tuinkers. Ideaal voor wanneer je niet al teveel tijd hebt om iets te bereiden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via