Loaded Potato Met Atjar En Satesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Loaded potato met atjar en satésaus

Een loaded potato, maar dan met een Aziatisch tintje! Deze gepofte aardappel vullen wij met zelfgemaakte atjar, satésaus en stukjes komkommer. Helemaal veganistisch en bovendien heel makkelijk zelf te maken.

Bekijk ook deze video om te zien hoe we het recept maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept loaded potato met atjar en satésaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappelen rondom in met een vork en bestrijk met zonnebloemolie. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 60 min. goudbruin in de oven. Draai halverwege om.
2
Snijd de komkommers in plakjes en meng 1/6e van de poedersuiker met 1/3e van de azijn. Laat de komkommerplakjes hierin marineren.
3
Meng de overige azijn en poedersuiker met kurkuma en breng het geheel aan de kook. Voeg de witte kool toe en laat 1 min. doorkoken. Haal van het vuur, giet af en laat afkoelen.
4
Meng de kokosmelk met de satésaus en snijd de bosui in dunne ringetjes.
5
Haal de aardappelen uit de oven. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels, maar snijd deze niet helemaal door. Maak het aardappelkruim los met behulp van een vork.
6
Verdeel wat satésaus in de aardappel, gevolgd door de helft van de witte kool. Leg hier de helft van plakjes gemarineerde komkommer bovenop. Verdeel extra satésaus over de bovenkant van de aardappel. Herhaal dit met de andere aardappel.
7
Top de loaded potatoes af met bosui en seroendeng.

Tip: Weinig tijd? Gebruik kant-en-klare atjar in plaats van de witte kool.

Bekijk ook andere varianten van deze loaded potato: met spekjes en cheddar of met gehakt en maïs.

Qvis_wijn
Wijntip van Yves

Rode wijn

Wat een leuk gerecht, deze loaded potato! Heel veel smaken komen samen. Dit vraagt om een wijn met veel smaak. Mijn keuze valt op een rode wijn bij dit gerecht.

Tenuta Giustini QVIS Negroamaro heeft alles in zich om dit gerecht aan te kunnen. Heerlijk rijp rood fruit, stoere kruidigheid en hele zachte tannines. Serveer de wijn iets frisser dan normaal. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?