Moink Balls Met Mango Barbecuesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Bevat vlees

MOINK balls met mango-barbecuesaus

MOINK balls: ken jij ze al? MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en spek, ‘moo’ voor de koe en ‘oink’ voor het varken. De rundergehaktballetjes worden in ontbijtspek gewikkeld en op de barbecue bereid. Door eiken rooksnippers aan de barbecue toe te voegen tijdens het grillen, zorg je voor een extra pittige, sterk gearomatiseerde en licht zoete karamel geur en smaak. Dit combineert goed met zowel rund als varken!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten mango-barbecuesaus
Ingrediënten MOINK balls
Ingrediënten bonensalade
Extra keukenbenodigdheden

Recept moink balls met mango-barbecuesaus

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Pel en snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook aan. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in grove stukken. Voeg de mango toe aan de steelpan en bak 2 min. mee. Voeg de worchestersaus, HP saus, appelazijn, chilivlokken, gerookte paprikapoeder en tomatenketchup toe en roer goed door. Zet het vuur uit en maal de mango-barbecuesaus fijn met een staafmixer. Zet in de koelkast tot gebruik.
2
Leg 2 volle handen eiken rooksnippers op een stuk aluminiumfolie (+/- 30 cm). Vouw dicht en prik vervolgens gaatjes in de aluminiumfolie. Leg direct op de hete kolen.
3
Hak de peterselie en rozemarijn fijn. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, slagroom, knof-lookpoeder, peterselie, rozemarijn, zout en peper. Kneed goed door en rol 20 balletjes van ongeveer 25 à 30 gr per balletje. De balletjes moeten iets kleiner zijn dan een golfbal.
4
Snijd de plakken ontbijtspek in de lengte doormidden. Rol om elk balletje een reep ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de balletjes met de BBQ-kruiden.
5
Gril de MOINK balls op de barbecue op half indirect vuur. De MOINK balls moeten vanbinnen net gaar zijn, maar het spek aan de buitenkant mag niet verbranden.
6
Giet de bonen af en spoel af met water. Bak de spekreepjes krokant in een droge koeken-pan. Meng de bonen met de spekjes, augurken, rode peper, olijfolie, mosterd, zout en peper tot een salade.
7
Serveer de MOINK balls met de bonensalade en de mango-barbecuesaus.

Vind jij een hartig gerecht met zoete touch ook zo lekker? Probeer dan eens deze Koreaanse gehaktballetjes met perzik-sriracha saus!

MOINK balls met mango-barbecuesaus
MOINK balls met mango-barbecuesaus

Wat zijn moink balls?

Een vraag die veel voorkomt. Wat zijn moink balls precies? Het zijn lekkere zachte malse kruidige gehaktballetjes omwikkelt met spek. Het zijn gehaktballetjes van rund- en varkensvlees.

Wat eet je bij moink balls?

Combineer de moink balls met een heerlijke BBQ-saus. Een echte aanrader de gehaktballetjes, gewikkeld in spek met een lekkere bbq-saus erbij!

Hoe kun je moink balls het beste opwarmen?

Het lekkerste blijft natuurlijk om de moink balls rechtstreeks en vers te bereiden op de BBQ. Wil je ze toch liever op een ander moment opwarmen? Dan kan dit op een lage temperatuur op de BBQ of in de oven. Doe het in de oven bijvoorbeeld in een ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Vis
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Barbecue
Voorkeuren
Bevat vis
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via