Ovenschotel Met Rode Kool, Gehakt En Koolrabipuree
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree

Een feestje op je bord, voor het oog én voor je smaakpapillen! Dit ovenschotel recept met rode kool, gehakt en koolrabipuree is driedubbel feest. Wat wil je nog meer? Met de voorbereiding ben je 25 minuten bezig en daarna schuif je de ovenschotel voor 30 minuten de oven in. Dit gerecht is koolhydraatarm doordat er koolrabi gebruikt wordt in plaats van aardappel en het is een hele mooie combinatie van verschillende smaken. Zoet van de appel en honing, zuur van de rode kool en een heel licht pitje van de gekookte koolrabi. Kortom: een Hollands smaakbommetje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Zet in een pan net onder water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Kook de koolrabi in ongeveer 10 min. gaar.
2
Pel en snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn. Snijd ¼ van de appel in halve maantjes, snijd de rest in kleine blokjes.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui en de knoflook 2 min. aan. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.
4
Schep het gehakt onder in een ovenschaal. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de ui, rode kool, appelblokjes en kaneel toe en bak 5 min. Voeg de honing toe en meng goed door. Schep de rode kool op het gehakt in de ovenschaal.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de koolrabi af en pureer met behulp van een pureestamper. Meng de melk en nootmuskaat door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rode kool.
6
Meng de geraspte kaas met het amandelmeel. Verdeel dit over de ovenschotel en leg tot slot de plakjes appel erop. Bak de ovenschotel 30 min. in de oven.

Hoe combineer en bereid je rode kool?

Rode kool wordt veelal geteeld op Nederlandse grond en is een van de oudste koolsoorten die er is. Het is familie van de groene kool en de spitskool. Wist je dat rode kool ontzettend gezond is? De kool zit vol met vitamines (vitamine C, vitamine K, vitamine B6 en vitamine A) en bevat weinig calorieën. Een ander voordeel van rode kool is dat je het tot wel 2 maanden kunt bewaren op een koele en donkere plaats.

Naast al deze voordelen, is rode kool ook een koolsoort waarmee je eindeloos kunt variëren. Probeer bijvoorbeeld eens rauwe rode kool in een salade. Je snijdt de kool in dunne reepjes, zodat het lekker knapperig is. Zo maak je deze heerlijke noedelsalade met pindadressing met kleurrijke groenten, zoals rauwe rode kool.

Gekookte rode kool is een manier die we waarschijnlijk allemaal beter kennen. Maak er een rodekoolschotel van zoals in dit recept, maak de welbekende rode kool met appel of ga voor een heerlijke stamppot met rode kool. Met rode kool maak je veel verschillende en verrassende recepten. Wil je een keer rode kool op een andere manier gebruiken? Maak dan deze hartige taart met rode kool. Lekker gekruid door de wortel met kruidige garam masala! Op welke manier vind jij rode kool het lekkerst?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via