Print opties

Sluiten

Pangasiusfilet met notenkruidenkorst

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de airfryer voor op 180ºC. Maak de krieltjes schoon onder koud stromend water, dep droog met een schone theedoek en halveer ze. Rasp de gele schil van helft van de citroenen. Leg de krieltjes in een kom en meng met 1/3 van de olijfolie en de citroenrasp. Bak 15 min. in de airfryer.
2
Maak ondertussen de notenkruidenkorst voor de vis. Voeg alle noten, dille, blaadjes van de peterselie, ansjovisfilets en panko toe aan een keukenmachine en maal tot fijne kruimels (of gebruik een staafmixer). Voeg tot slot de overige olijfolie toe aan het mengsel en schep door.
3
Bestrooi de pangasiusfilet aan beide kanten royaal met peper en zout. Druk het kruidennotenmengsel op de vis. De bovenkant van de filets moeten volledig bedekt zijn.
4
Haal de krieltjes uit de airfryer. Leg de pangasiusfilet op een stuk bakpapier en vervolgens in de airfryer. Knip de takjes tomaat in kleinere stukjes en leg tussen de vis. Bak de vis en tomaatjes in ca. 6 min. gaar.
5
Serveer de vis en tomaatjes met de krieltjes. Snijd de overige citroen in dunne plakjes en leg op de pangasiusfilet.
6
Tip: Dit gerecht kun je ook in de oven bereiden. Verwarm de oven dan voor op 200ºC voor de aardappeltjes en bak deze in 30 min. gaar. Bak de vis in 8 tot 10 min. gaar op 180ºC.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.