Pasta met vegetarische ragù Bolognese
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta met vegetarische ragù Bolognese

Ragù is van oorsprong een Italiaanse vleessaus voor bij de pasta. We maken echter een vegetarische variant en vervangen het vlees door een veelal bekende vleesvervanger: linzen. Als pasta kiezen we voor pappardelle, een brede lintpasta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta met vegetarische ragù bolognese

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel en de bleekselderij in hele fijne blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 10 min. op middelhoog vuur.
2
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat even mee bakken. Blus af met de rode wijn.
3
Voeg de kruiden, het bouillonblokje en de passata toe met het laurierblaadje. Laat dit 15-20 min. zacht koken. Verwijder daarna het laurierblaadje.
4
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de linzen af in een zeef met water en laat ze goed uitlekken. Meng deze als laatste door de saus en serveer de saus over de pasta. Garneer met verse blaadjes basilicum.
5
Tip: deze saus is overigens niet alleen ontzettend lekker bij pasta, maar ook in een lasagne.
Passione_reale_apassi_mento_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij ragù: Appassimento

De appassimento techniek is uniek omdat hierbij de druiven zo lang mogelijk blijven rijpen en pas op het laatste moment met de hand worden geoogst. Hierdoor heb je een hoger suikergehalte en krijg je een bijzonder smaakvolle en intense wijn.

Torrevento Passione Reale Appassimento 2020: linzen vragen door hun wat melig/droge karakter om een volle stevige rode wijn vandaar deze mooie volle rode wijn. Rijpe neus, heerlijk stevig, veel donker fruit, pruimen, bessen en chocolade. Een fluweelzachte, delicaat fruitige en niet te zwaar wijn. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!

Wat is ragù?

Ragù is een Italiaanse saus die meestal wordt gemaakt met tomaten, vlees (vaak rundvlees, varkensvlees of wild), ui, wortel, bleekselderij en kruiden zoals oregano en basilicum. Het wordt meestal geserveerd met pasta, zoals tagliatelle of spaghetti.

Waar komt ragù vandaan?

Ragù vindt zijn oorsprong in de Italiaanse keuken en is een traditioneel gerecht uit Bologna, in de regio Emilia-Romagna. Het wordt beschouwd als een van de meest emblematische gerechten van de regio en is inmiddels populair geworden over de hele wereld.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via