Pasta Ovenschotel Met Zalm En Broccoli
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pasta ovenschotel met zalm en broccoli

Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken! De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta ovenschotel met zalm en broccoli

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook ondertussen de pasta in 6 min al dente en de broccoliroosjes in 3 min halfgaar. Snipper de rode ui en knoflook fijn.
2
Verhit in een pan een klontje boter en voeg de knoflook en rode ui toe. Voeg de bloem toe zodra de rode ui glazig is. Voeg nu de kookroom, het water en het bouillonblokje toe en meng goed door elkaar. Breng de saus eventueel op smaak met peper.
3
Schep de uitgelekte pasta en de broccoli door de saus en verdeel in een ovenschaal. Bestrooi het geheel met kaas en leg de zalmfilets bovenop.
4
Zet de ovenschaal voor 20 min in het midden van de oven. Controleer of de zalm gaar is door met een vorm zachtjes op de zalm te drukken. Valt het visvlees als vlokken uiteen, dan is de zalm gaar. Mocht de kaas te bruin worden voor de zalm gaar is, bedek de ovenschaal dan met aluminiumfolie. Serveer direct.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Z
Zepje
Klinkt goed! Als ik dit recept gluten -en melkvrij zou willen maken (en dat wil ik!) waardoor vervang ik dan de bloem en de kookroom?
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi! Dank je wel :). De kookroom kun je vervangen voor plantaardige room, Alpro heeft bijvoorbeeld bij de meeste supermarkten voldoende aanbod in het schap hiervoor. Voor bloem geldt dat je deze kunt vervangen voor bijv. een glutenvrije variant, denk dan aan glutenvrije boekweitmeel. Let je er overigens wel op dat je ook voor de pasta, de boter en de geraspte kaas gluten- en melkvrije alternatieven gebruikt? Veel kookplezier! Sebastiaan
E
Emma
Wat voor bouillonblokje gebruik je?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Emma, In dit recept gebruiken we een groente bouillonblokje. Is jouw vraag hiermee beantwoord? Veel kookplezier! Jennifer
L
Lilian
Het recept is heerlijk. Voor ons zijn het 4 porties.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Lilian, Wat leuk om te horen en wat fijn dat het goed gesmaakt heeft! :) Groet, Jennifer

Geef een reactie