Pasta Salmone e Limone
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pasta salmone e limone

Zin in een smaakvolle en snelle pasta? Maak dan deze heerlijke pasta salmone e limone! Dit pastarecept is een echte Italiaanse klassieker en laat de schoonheid achter de eenvoud van de Italiaanse keuken perfect zien. Serveer er een lekkere witte wijn bij en geniet van dit verrukkelijke recept.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta salmone e limone

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Bewaar wat loof en houd apart. Snijd de rest in grove stukken. Pel de knoflook en hak fijn. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de venkel en knoflook 2 min. aan. Draai het vuur laag, voeg de wilde zalm, citroensap en groentebouillon toe en laat 10 min. stoven.
3
Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten een klein kopje van het kookvocht.
4
Meng de laatste 2 min. de citroenrasp en ricotta door de venkel en zalm. Roer het geheel goed door tot een gebonden saus ontstaat. Voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe om de saus dunner te maken.
5
Snijd de overige citroen in partjes. Hak het loof van de venkel grof. Meng de linguine door de saus. Serveer in een diep bord en garneer met de citroenpartjes en het loof.

Tip: houd je van citroen? Serveer deze pasta dan met partjes citroen! Zo kun je naar smaak een extra zuurtje geven.

De eenvoud van de Italiaanse keuken

Zeg je Italië, dan denk je aan Italiaanse gerechten als pizza, pasta en tiramisu. Wij zijn er dol op! Het mooie van de Italiaanse keuken is de culinaire eenvoud. Met het gebruik van lokale, verse ingrediënten maken ze de meest smaakvolle gerechten. Zo koken de Italianen in alle regio’s van het land graag met verse kruiden en onbewerkte, seizoensgebonden groenten en fruit. Dit maakt de Italiaanse keuken juist zo lekker en puur. Van gerechten met vlees, vis of veel groenten tot zoete desserts, de Italianen weten wel hoe ze moeten koken!

Maak naast deze klassieke pasta ook eens een pasta carbonara, een van de bekendste pasta’s uit Italië. Tegenwoordig wordt er in veel recepten gebruik gemaakt van room, terwijl in het klassieke Italiaanse recept wordt gekozen voor ei en kaas. Wil je variëren met pasta? Maak dan eens gnocchi carbonara! In plaats van spaghetti, zoals in de klassieke variant wordt gebruikt, kiezen wij voor gnocchi. Heerlijk romig en smeuïg, echt comfort food én makkelijk om te maken. Ontdek meer makkelijke recepten!

Een andere klassieke pasta is de all’arrabiata. De naam verwijst naar de pittige smaak van de saus. Doorgaans wordt deze pasta met rode peper gemaakt om hem lekker spicy te maken, maar wij kiezen in dit recept voor jalapeño. Lekker met pangasiusfilet!

Of kies de overheerlijke pasta pesto. In slechts 4 bereidingsstappen kun je deze vega pasta op tafel serveren.

Benieuwd naar nog meer Italiaanse recepten of juist recepten met een twist? Bekijk onze receptenpagina en laat je inspireren! Zo geef je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via