Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Meng de pompoen en appel in een kom met de olie, salie, peper en zout. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 20 minuten in de oven.
2
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet vervolgens af.
3
Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 2 minuten aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee tot de uien zacht zijn.
4
Stamp de aardappelen samen met de melk fijn. Meng het pompoen-appelmengsel en het uienmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en garneer met geraspte oude kaas.
5
Garneer de stamppot eventueel met wat kleine gehaktballetjes die je vooraf in de pan of in de oven verwarmt.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Maya
Jennifer van Eatertainment
Petra Voorham-van der Zalm
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Vrij van vis
Soort
Stamppot
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via