Deze stevige omelet is goed gevuld met onder andere rijst en garnalen en wordt op smaak gebracht met sojasaus, oestersaus en sesamolie. De foe yong hai saus maak je helemaal zelf en is een heerlijke toevoeging aan deze rijstomelet.
Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts de eieren en meng met de kookroom, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Snijd 1/2 van de bosuitjes in ringen en roer deze samen met de rijst door het eimengsel.
2
Verhit wat olie in een ovenbestendige pan en bak hierin het eiermengsel circa 1 min. Roer af en toe door. Plaats de pan in het midden van de oven en bak het eiermengsel in 10 à 15 min. gaar.
3
Verhit ondertussen in een kleine koekenpan een scheutje olie. Bak hierin de garnalen in 3 à 5 min. gaar.
4
Meng de tomatenketchup, gembersiroop, ketjap, chilisaus en vissaus tot een foe yong hai saus.
5
Pluk de blaadjes van de takjes koriander, snijd de overige bosuitjes in dunne reepjes en snijd de limoen in partjes.
6
Serveer de omelet met de foe yong hai saus, garnalen, blaadjes koriander, bosui en sesamzaadjes. Garneer met een partje limoen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment