Romige Kip Uit De Oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Romige kip uit de oven

Ovengerechten, wie wordt daar niet blij van? Lekker makkelijk: even voorbereiden en de oven doet de rest van het werk. Dat is ook het geval bij deze heerlijke kip in romige saus. In slechts 10 minuten ben je klaar met de voorbereiding en kan de kip de oven in.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept romige kip uit de oven

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak de ui en knoflook fijn. Verdeel de kip, knoflook, ui en zongedroogde tomaatjes in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder en chilipoeder. Roer alles goed door elkaar.
2
Los het kippenbouillonblokje op in het kokende water en giet de kookroom en bouillon over de kip. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de kip 15 à 20 min. garen.
3
Kook ondertussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de bieslook fijn. Haal de ovenschaal uit de oven en roer de babyspinazie en de bieslook door de romige kip.
4
Serveer de kip in roomsaus met wat verse bieslook en de rijst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

N
nicole waters
sorry maar het was te nat! denk effe een verdikkings middel als mascapone of een poedersoort dat de saus in dikt en romiger maakt!
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Nicole, Wat leuk dat je dit recept gemaakt hebt! Wat je de volgende keer ook kunt proberen is de kip nog ietsje langer in de oven laten staan. Daardoor verdampt het water en dikt de saus wat meer in. Als de saus dan nog steeds te dun is kun je deze inderdaad indikken met bijvoorbeeld wat maïzena of crème fraîche. Fijn weekend nog! Sebastiaan
I
Ilona
Creme frech gebruiken is veel beter volgende keer
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Ilona, Bedankt voor je tip! Crème fraîche is inderdaad ook een goede optie. Groet, Jennifer
J
Jeannette
Heerlijk recept, simpel en snel. Gaat vaker op tafel komen op drukke werkdagen!
M
Marie Van Eatertainment
Hi Jeannette, Wat leuk om te horen! Hier worden wij blij van. Houd je ook van gnocchi? Deze https://eatertainment.nl/recept/gnocchi-met-chorizo-in-tomatensaus/">gnocchi met chorizo in tomatensaus is ook een topper. Weinig ingrediënten en zo op tafel. Ideaal voor een drukke werkdag. Groet, Marie
J
Janet
Zou je deze ook met vega kip of met paddestoelen kunnen maken? Groetjes Janet
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Janet, Dat kan zeker! De vegetarische kip kun je met dezelfde bereidingswijze klaarmaken. Je kunt deze eventueel vooraf nog bakken in wat olie, check de verpakking voor de specifieke bereidingswijze. Ook champignons en oesterzwammen kun je met dezelfde bereidingswijze klaarmaken. Alvast veel kookplezier! Groet, Jennifer
M
Marian
Kan ik dit een dag van te voren maken
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Marian, dat kan zeker. Je kunt het gerecht de volgende dag in de pan opwarmen. Voeg hier eventueel een scheutje water aan toe als het te droog wordt. Veel kookplezier!

Geef een reactie