Romige Visschotel Met Prei En Broccoli
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Romige visschotel met prei en broccoli

Op zoek naar een simpel recept? Dan is deze visschotel met prei en broccoli precies wat je zoekt. Extra makkelijk: in dit recept kun je kiezen voor verse vis, maar diepvriesvis werkt ook prima. Ideaal op drukke dagen of als je gewoon even zin hebt in een makkelijke maaltijd.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept romige visschotel met prei en broccoli

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
2
Snijd de vis in grove stukken. Snijd de prei in ringen en was goed met water. Snijd de dragon fijn en meng met de vis, prei en broccoliroosjes.
3
Smelt de helft van de roomboter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed met een garde en kook 3 min. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met de garde tot er een gladde saus ontstaat. Roer als laatste de groentebouillon en de mosterd door de saus.
4
Verdeel de groenten en vis over de ovenschaal en schenk hier de saus overheen. Bak in 20 min. in het midden van de oven gaar.
5
Smelt ondertussen de overgebleven boter in een koekenpan. Bak hierin de panko met de knoflook en wat zout en peper goudbruin en krokant.
6
Serveer de ovenschotel met de krokante panko en partjes citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Mosterd
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

M
Marcelle Nelles
Wat is de bedoeling van die Panko? En wat serveer je erbij? Kan daar aardappelpuree bij of gekookte aardappelen?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Marcelle, Bedankt voor je vragen. De panko mag in de pan bij stap 5. Je kan hier zeker gekookte aardappelen of aardappelpuree bij serveren, wat je zelf lekker vindt! Veel kookplezier, Jennifer
C
Camille
Dank voor dit lekkere gerecht Jennifer! Eigenlijk hoeft er niets bij, als je de aangegeven hoeveelheden aanhoudt. Een paar aanvullingen mijnerzijds. 1) Meer vis! Ik heb voor 2 pers. 560 gram genomen. Staartstukken uit de diepvries (3,99). 2) De vis heb ik ook eerst ingesmeerd met vloeibare dille en gepeperd. 3) Neem een grote ovenschaal, zodat de mengsellaag niet te dik wordt en alles goed kan garen. 4) Panko is wat grover als paneermeel en erg lekker erbij/erop.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Camille, Wat leuk dat je jouw tips deelt! En wat fijn dat het goed gesmaakt heeft :) Groet, Jennifer
E
Elly
Was echt superlekker. Ik heb de aardappels niet gemist.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Elly, Super leuk om te horen! :) Groet, Jennifer
E
Esther
Viel enorm tegen. Vis en broccoli waren zelfs na een half uur niet gaar. Zo de prullenbak in gegaan evenals de link naar dit recept :(
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Esther, wat vervelend om te horen en wat jammer dat het niet gelukt is. We hebben nog eens goed naar het recept gekeken. De vis en broccoli zouden goed gaar moeten worden in een half uur. Wellicht dat je oven niet goed op temperatuur is gekomen? Verder kan het helpen om een grotere ovenschaal te gebruiken om de inhoud iets meer te spreiden. Blijf vooral je feedback delen, daar worden we alleen maar beter van! Groetjes, Jennifer
D
Deees
Nou ik vind t heerlijk. Goede smaak. Broccoli was beetgaar. Das wel eens een keer lekker.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi, leuk om te horen! Fijn dat het goed gesmaakt heeft :)

Geef een reactie