Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 15min
Totale tijd
1u 30min
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Was de aardappelen. Snijd in de breedte in dunne schijfjes, maar snijd de aardappelen niet helemaal door. Smelt kruidenboter in een steelpannetje, leg de aardappelen in een ruime ovenschaal en bestrijk met kruidenboter. Plaats de ovenschaal 30 min. in de oven.
3
Kneus het mosterdzaad in een vijzel en voeg zeezout en peper toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de tijm, honing en olijfolie met het mosterdzaad.
4
Smelt de boter in een koekenpan en bak de rosbief kort aan elke kant aan, zodat de buitenkant mooi is dichtgeschroeid.
5
Snijd de bol knoflook in de breedte door midden. Besmeer met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pak in met aluminiumfolie en plaats in de ovenschaal bij de aardappelen.
6
Smeer de rosbief in met het mosterd-oliemengsel en plaats in de ovenschaal bij de aardappelen. Bak nog circa 15 min. in de oven.
7
Maak de sperziebonen schoon en verwijder de uiteinden. Breng een pan met een laagje water aan de kook en hang hier een stoommandje of hittebestendig vergiet in. Stoom de boontjes in het vergiet met de deksel erop in 15 min. gaar. Meng met de rucola, wat olijfolie en peper en zout naar smaak.
8
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi over de sperziebonensalade.
9
Haal de rosbief uit de oven en laat 10-15 min. rusten in aluminiumfolie. Knijp de knoflooktenen uit de bol. Serveer de rosbief in plakken met de aardappelen, knoflooktenen en sperziebonensalade.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Marina
Jennifer van Eatertainment
Marina
Jennifer van Eatertainment
Petra Voorham-van der Zalm
Belinda van Eatertainment
Pera Voorham
Belinda van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Koolhydraatarm
Vrij van vis
Soort
AGV
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via