Romige sajoer boontjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Romige sajoer boontjes

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Maak de bonen schoon en snijd in stukjes van ca. 2,5 cm. Was en laat uitlekken. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringen.
2
Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Voeg knoflook toe en bak voor 1 minuut mee, maar zorg dat het niet kleurt.
3
Voeg de boontjes, salam blad, laos, sereh, kokosmelk en vissaus toe. Zet het vuur helemaal laag en laat de boontjes garen met een deksel op de pan voor 15 minuten. Roer regelmatig en voeg eventueel nog wat kokosmelk toe als het droog kookt.
4
Verwijder het salam blad, deze kan niet gegeten worden. Serveer de sajoer boontjes in een kom en eventueel met extra gebakken uitjes, pinda’s en/of seroendeng.
5
Serveer met andere gerechten van de rijsttafel.
Romige sajoer boontjes
Romige sajoer boontjes

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Bijgerechten
Cuisine
Indonesisch
Soort
Romige gerechten
Groenten
Voorkeuren
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via