Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Haal het merg uit het vanillestokje. Breng de rijst met kokosmelk, sinaasappelsap, honing en zout voor 12 min. aan de kook. Voeg na 10 min. de vanille en het rozenwater toe aan de rijst en laat nog 2 min. meekoken. Controleer of de rijst gaar is en laat afkoelen.
3
Vet de bodem van de taartvorm(pjes) in met olie en bedek met het croissantdeeg. Scheid het ei en meng het eigeel met de helft van de sinaasappelrasp door de afgekoelde rijst. Klop vervolgens het eiwit op en schep door de rijst. Verdeel de rijst over het croissantdeeg en bak 15 à 20 min. (of 25 à 30 in een grote vlaaivorm) in het midden van de oven.
4
Klop de slagroom en suiker op en spuit deze met een spuitzak met spuitmondje op de afgekoelde rijstevlaaitjes. Top de sinaasappel-rijstevlaaitjes af met de overige sinaasappelrasp.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via