Snelle Quesadilla Met Italiaanse Vulling
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Snelle quesadilla met Italiaanse vulling

Deze heerlijke quesadilla is in een handomdraai gemaakt. Dankzij de ingrediënten, zoals parmaham, olijven en mozzarella, waan je je even in Italië. De tortilla’s zijn ook leuk om in kleine stukjes te snijden en te serveren bij een borrel.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept snelle quesadilla met italiaanse vulling

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Leg de tortilla op een snijplank en vouw deze voorzichtig in kwartjes zodat je 4 vouwlijnen krijgt. Snijd met een mes 1 vouwlijn vanuit het midden naar de buitenkant open. Dit zorgt ervoor dat de tortilla makkelijk te vouwen is zodra deze belegd is.
2
Smeer vervolgens de tortilla in met een dun laagje tomatensaus. Zorg dat je ongeveer 2 cm van de rand niet besmeert. Breng de tomatensaus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Leg op het eerste kwart vanaf de ingesneden vouwlijn 2 plakken parmaham. Leg op het volgende kwart 1 handje rucola en 2 tomaatjes. Beleg het 3e deel met 1 el zwarte olijven en het laatste deel met de helft van de mozzarella plakjes.
3
Vouw de eerste kwart met parmaham over de rucola heen. Vouw vervolgens de opgevouwen parmaham en rucola zijde over de olijven en herhaal dit ook bij de laatste zijde.
4
Verhit de olie in een koekenpan en bak op laag vuur de tortilla goudbruin in 3 min. Draai de tortilla om en bak ook de andere kant 3 min. Serveer de tortilla warm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?